— De forskjellige bedriftene har sine lønningspilstradisjoner, men det har i liten grad vært organisert, sosial kontakt innen hele bransjen, sier Jonas Frøysaa Kvåle (28).

Selv jobber han i NOV, mens samboer Merethe Grovane Uleberg (28) har Cameron Sense som arbeidsgiver. Sammen har de to tatt initiativ til treffet på Håndverkeren i Kristiansand som Fædrelandsvennen også tropper opp på fredag kveld. Drilling Bay By Night heter det, og ettersom kjæreste- og teknologparet har benyttet kanalen Node Young Professionals til å markedsføre arrangementet, er gjennomsnittsalderen rimelig lav blant de 50-60 bransjefolkene som tropper opp til prat, pils og småheftig shuffleboard-turnering.

— Men egentlig har vi ikke tenkt bare på de unge. Ideen er simpelthen å komme sammen, og det er tilfeldig at første treffkveld er nå, som det strammer seg slik til blant leverandørbedriftene. Forberedelsene startet så smått for over ett år siden, forteller Merethe og Jonas.

At de jobber i to bedrifter som konkurrerer direkte med hverandre i boreteknologimarkedet, bare ler de av.

— Slik er det i Kristiansand - mye innavl!

Sosialt og faglig

Så blir de mer alvorlige.

— Alle bemanningsreduksjonene er dramatiske. Desto viktigere kan det være å komme sammen og hygge seg. Og hvem vet; plutselig kommer to-tre stykker i prat om en idé, og så er grunnlaget lagt for en gründerbedrift, mener initiativtaker-paret.

Merethe legger til:

— Neste gang blir om ett kvartal. Selv har jeg vokst opp i en familie hvor far jobber innen olje og gass, og har fått innpodet betydningen av nettverksbygging. Dette er jo en fin anledning!

Ka Way Lay (t.v) er arbeidssøkende siviløkonom etter å ha mistet jobben hos NOV. Tonje Gunvaldsen er fortsatt ingeniør i samme bedrift, og tar ting som de kommer. Begge er i alle tilfeller glade for erfaringene de har fått. Foto: Heida Gudmunsdottir

— ArbeidssøkendeFør alle sammen samles inne i Håndverkerens biljard- og shuffleboard-avdeling, er det ikke-trykket konversasjon rundt langbordet i samme etablissements bibliotek.

— Nei, jeg er ikke arbeidsledig. Jeg er arbeidssøkende! understreker Ka Way Lay (30) fra Lillesand. Siviløkonomen begynte som regnskapsmedarbeider hos NOV i 2010 og avanserte til controller før hun mistet jobben for to måneder siden. Nå er hun altså på jobbsøk, og har innsett at Oslo er det mest aktuelle markedet.

— Jeg tok mastergraden mens jeg arbeidet hos NOV. Det ga meg anledning til å se teori og praksis i sammenheng. Jeg tror nok erfaringene derfra skal hjelpe meg videre, sier Ka Way.

Vis a vis henne ved bordet sitter Tonje Gunvaldsen (26), ingeniør hos NOV.

Utover fredagskvelden ankom stadig flere Node-treffet. Rundt shuffleboard-ene tettet det seg til. Og stemningen var god. Definitivt. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Om jeg frykter å bli innkalt til drøftingssamtale? Det tenker jeg ikke mye på. Jeg vet ikke hvor mye kuttene går utover avdelingen jeg jobber i. Det som kommer, får bare komme, bemerker Tonje.Hun har 2 1/2 år bak seg i bedriften og mener at uansett hva som skjer fremover, kan intet rokke ved oppfatningen om at NOV var drømmearbeidsgiveren den gangen hun ble ansatt.

— Det skal nok gå bra. Vi har fått med oss mye allerede, er Tonje og Ka Way enige om.