— Prosessen er i gang. Drøftingsmøtene foregår fortløpende og målet er å gjennomføre alle i januar, slik at oppsigelsestiden løper ut april. Om vi får det til, vil vise seg, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø hos National Oilwell Varco i Kristiansand.

Som Fædrelandsvennen meldte tidlig i desember, er boreutstyrsprodusenten i gang med kuttrunde nummer to.

- Drøftingsmøtene foregår fortløpende og målet er å gjennomføre alle i januar, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø i NOV (t.h.). Her sammen med administrerende direktør Tor Henning Ramfjord. Foto: Reidar Kollstad

Etter at 900 fast ansatte og 700 innleide medarbeidere har forlatt bedriften, skal det kuttes med ytterligere 900 fast ansatte.

To tredeler i Kristiansand og Søgne

Et naturlig spørsmål er hvor mange som må gå fra hvor. Etter det Fædrelandsvennen har grunn til å tro, blir fordelingen som for NOV i Norge, altså med rundt to tredeler i Kristiansand og Søgne. Det betyr i så fall at 600 personer.

— Det kan jeg ikke bekrefte, fordi jeg ikke vet det ennå. For det første er ikke alle drøftingssamtalene gjennomført, og vi skal ha respekt for det som kommer fram der. For det andre kan det bli aktuelt for ansatte som er blitt overflødige ved én lokasjon å bytte arbeidssted. Så fordelingen fremkommer etter hvert, sier Dag Nordbø.

— Jeg ønsker ikke å kommentere tall som ikke foreligger ennå, lyder det fra Trygve Mikkelsen, hovedtillitsvalgt for de Tekna-organiserte i NOV.

Kristiansand hardt rammet fra før

Apropos: I første kuttrunde måtte 475 fast ansatte gå i Kristiansand. Hovedtyngden av de 700 innleide medarbeiderne som fikk avsluttet kontraktene sine, hadde også tilhold i Kristiansand.

Da Sparebank 1 SR-Banks ferske konjunkturbarometer ble presentert onsdag, fortalte for øvrig Dag Nordbø fra NOV at av de 900 fast ansatte som fikk sine oppsigelser høsten 2015, stod 700 i jobb fram til 31. desember. 200 ble fritatt for arbeidsplikt på et tidligere tidspunkt.