AF Offshore Mandal AS , Hans Christian Hillesund: Teknologibedrift, leverer engineeringtjenester innen blant annet elektro og mekanisk design. Gikk inn i 2015 uten ordrereserve. Året ble tøft. Nå flytter bedriften tilbake til leide lokaler hos Båtservice på Gismerøya for å spare penger. De siste 1,5 måneder har det vært noen oppdrag å regne på igjen, men magefølelsen tilsier ikke at markedet er i ferd med å løsne.

Andersen Mek Verksted , Flekkefjord, Peder Andersen: I offshore er nedgangen dramatisk og kom raskere enn vi trodde. Men innen tunnelutstyr går det bra, og bedriften har ordreserve som rekker ut september 2016. Er i ferd med å bygge opp et selskap i Sverige.

Applica Consulting , Vigeland, Erlend Knutsen: Fortsetter den langsiktige satsingen på olje og gass. Applica Consulting er et teknologiselskap som ser fordeler i at effektivisering presser seg fram på tvers av tradisjonelle bransjeskiller. Tror markedet kommer tilbake etter hvert, og er med på SFI-en. At selskapet jobber med programvare, gjør at bransjebindingen er mindre, selv om det krever sitt å bevege seg mellom forskjellige bransjer.

APL NOV , Arendal: Inngår i NOV-konsernet, se egen artikkel.

Tom Cantero er adm.dir. hos Air Products. Foto: Arkiv/Tore-André Baardsen

Air Products, Kristiansand, Tom Cantero: Har også blitt med i Eyde-Nettverket og arbeider videre med CO2-renseprosjektet i Brevik. Marine og prosessindustri har dratt lasset de siste 1,5 årene. Der er det OK, men ikke på topp. Bandak Risør , Per Gunnar Borhaug: En underleverandør som oss må arbeide steinhardt med kostnadsreduksjoner, effektivisering, produksjonsoptimalisering og synergier på tvers i gruppen. I Bandak Risør ser omsetningen ut til å halveres i 2015. Bestra , Kristiansand, Nils Vidar Stray: Nedturen ble brattere og kraftigere enn noen trodde. Sett i ettertid har vi nok ikke innsett at det uvanlige var den lange oppturen — men man er jo prosjektorientert og spiser det som bli servert. Nå er det en knallhard jobb å tilpasse kostnadene til reduserte inntekter.

Boss Industri og mek. Verksted , Kristiansand: Har skaffet seg flere bein å stå på. Se egen artikkel i morgen.

BW Offshore Norway , Arendal, Knut R. Sæthre: Ordreporteføljen er der fortsatt og gir positiv kontantstrøm, men bedriften har ansettelsesstopp og ser med bekymring på oljeprisen. Med dagens nivåer blir det ingen nye dypvannsprosjekter.

Castor Drilling Solution , Kristiansand: Har utviklet ny boreteknologi og fått inn Magne Kristiansen som medeier og styreleder. Se egen artikkel i morgen.

CFD Marine , Tvedestrand, Hans Jørgen Bjelke Mørch: Driver med simulering av strømninger i mange sammenhenger, blant annet for fritt fall-livbåter, men også for mye som ikke er olje- og gassrelatert. Merker at beslutningsprosesser tar lengre tid, men har flere bein å stå på.

Devoteam , Grimstad, Jøran Bøch: Anslår at 30 prosent av det Devoteam i Grimstad gjorde i fjor, var relatert til Node-bedrifter. Nå er fokus flyttet, samtidig som bransjens behov for effektivisering og digitalisering åpner muligheter.

DNV GL avd. Kristiansand , Atle Olsen Vik: Merker nedgangen i markedet for boreutstyr og kraner, men kommer senere inn i «loopen», så effektene slår nok sterkere inn over nyttår. Har ellers mye å gjøre med rigger som kommer inn for oppgradering og skip som enten ligger i opplag her eller benytter en slakk periode til «survey».

Eiken Mek. Verksted AS : Ønsker ikke å snakke med Fædrelandsvennen. I oktober rapporterte vi imidlertid at bedriften, som hadde 78 ansatte for ett år siden, snart hadde bare 32 tilbake. Eiken Mek. har nesten bare jobbet for boreteknologileverandørene og er hardt rammet av ordretørken.

Arne Marthinsen er sjef for både det ferske industrikonsernet Scuderia, og for datterselskapet Einar Øgrey Farsund AS. Her er han foreviget i produksjonslokalene til sistnevnte. Foto: Arkiv/Rune Øidne Reinertsen

Einar Øgrey Farsund, Arne Marthinsen: Driver med elektromekaniske montasjeoppdrag og håper å kunne beholde bemanningen fremover. Men merker at flere nye aktører dukker opp i markedet — aktører som tradisjonelt har jobbet med andre typer oppdrag, men som ser seg om etter noe nytt i tider som disse. Stoler imidlertid på verdien av egen kompetanse, satser på å befeste posisjonen og ser for seg at «nykommerne» konsentrerer seg om sine vante oppgaver igjen når olje og gass kommer tilbake. Engineering Systems AS , Kristiansand, Egil Myhr: I tider som dette må de store bli mer effektive, og det åpner muligheter for en digital verktøyleverandør. Det ser faktisk rimelig lyst ut for de neste 1,5-2 årene.

Evry , avdeling på Kjøita i Kristiansand, Morten Rosenberg: Er rett nok medlem av Node, men har trukket alle konsulentene ut av prosjekter i Node-bedrifter.

Falck Nutec Kristiansand (eks. Sørlandets Sikkerhetssenter,) Rolf Egeli: Har en klar omsetningsreduksjon. Lever av de som allerede er offshore, og ser at sikkerhetskurs utsettes i den grad det er mulig, gjerne knyttet opp til vedlikehold som også utsettes.

Force Technology Norway AS , Mjåvann, Andreas Loland: Tilbyr kurs i sertifisering for Nordsjøen, samt inspeksjonsteknisk arbeid on- og offshore. Har omorganisert, redusert bemanningen og senket ambisjonsnivået til nullresultat. Ser muligheter og har tegnet enkelte mindre kontrakter.

Frigstad Engineering , Kristiansand, Harald Frigstad:Vi ser et dramatisk bilde med oljepris rundt 40 dollar og tegn til at Opec har utspilt sin rolle. Bygger to superrigger i Kina, ønsker å få dem ferdige og ut i markedet. Selv en dårlig rate er bedre enn å la dem ligge i opplag. Men situasjonen er at nesten helt nye, gode rigger kan kjøpes for halv nypris, og snart er 40 prosent av de eksisterende «flyterne» uten oppdrag. Mange bransjeaktører puster tungt grunnet behov for refinansiering og vi kan komme til å se mye finansiell dramatikk fremover.

De innretningen, som Future Production har utviklet, gjør styringen av funksjoner på havbunnen enklere, sikrere og mer effektive, også når boreriggen er i bevegelse. Foto: Arkiv/Future Production

Future Production, Kristiansand, Torstein Bringa: Future jobber ikke med nybygg, organisasjonen er fleksibel og tilbyr tjenester utover Nordsjøen. Men 2016 blir krevende. Bedriften har imidlertid fortsatt god økonomi og ser for seg å komme styrket ut når markedet begynner å snu — kanskje i andre halvår 2016. Geodis Wilson Norway , Kristiansand, Morten Andersen: Merker at det blir mindre varer å sende for en spedisjonsbedrift.

Global Maritime AS , avdeling Kristiansand, har drevet med kontroll av kraner, men er i ferd med å legge ned I Kristiansand. De to ansatte som er igjen som vil være ute i løpet av kort tid.

Greencarrier Shipping & Logistics , avd. Kristiansand, Atle Kristian Johannessen: Redusert aktivitet hos Node-bedriftene merkes. Heldigvis har vi prosessindustrien, og omfanget av vareimport tyder på at folk nesten bruker like mange penger som før. 2016 blir utfordrende, men bildet er ikke helsvart. Og mange dyktige folk som nå fristilles fra Node-bedrifter har gode ideer.

Hernis Scan Systems AS , Arendal: Ikke oppnådd kontakt.

Kamilla Sharma i Innoventus Sør ser for seg muligheter for knoppskyting i tiden fremover. Foto: Arkiv/Kjartan Bjelland

Innoventus Sør, Kristiansand, Kamilla Sharma: Viktig å være tett på medlemmene av Node for å forstå hva som foregår og kunne bidra, ikke minst i forhold til omstillingsprosessene i mange bedrifter og knoppskytingsmulighetene som kan oppstå. IRIS , Stavanger, Mona Winge: Forskningsinstituttet er også truffet av nedturen og har måttet innskrenke. Bedriftene satser ikke på forskning i dårlige tider, også fordi Forskningsrådet krever finansiell egeninnsats av bedrifter som skal få støtte.

Kristiansands Skruefabrik & Mek. Verksted AS , Sveinung Hovstad: Rundt 50 prosent av omsetningen er direkte oljerelatert og selskapet har rigget seg for lavere omsetning. Utfordringen er å klare å spare kostnader i tide, og samtidig beholde kompetansen. Bedriften leverer i stor grad subseautstyr. Det gir også muligheter; eksisterende oljefelt kan trenge nytt utstyr og «Skruens» produktsortiment øker.

MacGregor Norway : Se egen artikkel.

Mandal Maskinering AS , Rune Fredriksen: Har reist til hver krok i Norge og Sverige for å skaffe oppdrag som kan erstatte underleveranseoppdragene fra de tre store i Kristiansand. Med kniven på strupen må man finne på noe annet! Heldigvis har bedriften flere bein å stå på, så som tradisjonell industri og bilindustri. De eldste maskinene er sendt til et søsterselskap i Litauen. (Mandal Maskinering inngår i Nøsted-Gruppen.)

Mandals , Richard Lorin Schopinsky: Skiferoljemarkedet I USA er dårlig for Mandals slanger, men tradisjonelle markeder som landbruk og gruver går bra.

Maritime Communication Partner (MCP), Arendal: Ikke oppnådd kontakt.

Maritime Protection , Kristiansand, Lars Erik Lunøe: En svekket krone er positivt, ettersom bedriften selger i dollar. Og med hovedfokus på gass og gasskip kan det bli mer å gjøre fremover, med en fortsatt lav oljepris. Mer bekymret for tiden etter 2016. MHWirth : Se egen artikkel.

National Oilwell Varco Norway (NOV): Se egen artikkel.

Noroff , Kristiansand, Lars Erik Torjussen: Ser økt etterspørsel fra ingeniører og andre som ønsker å bygge på innen 3D-visualisering, teknisk tegning, it og nettverksikkerhet — også i form av nettstudier. Føler Noroff har noe å bidra med i transformasjonen som er i gang.

NIVA Norsk institutt for vannforskning , Grimstad, Atle Hindar: NIVA er i liten grad eksponert mot olje- og gassektoren, men finner det faglig interessant å samarbeide med Node-bedrifter. Merker lite til oljeprisfallet.

Norsafe-gründer Geir Skaala. Foto: Arkiv/Roald Ankersen

Norsafe, Arendal, Arild Hansen: Så utviklingen komme og satset målbevisst på proffmarkeder som forsvar, politi og ambulanser; har lykkes med å øke omsetningen der og innen shipping. Men merker nedgangen innen offshore og 2016 blir tøft. Ser at mange skyver på utskifting av utstyr. Norsap , Mjåvann, Ove Jensen: Det har vært rimelig stabilt de siste par årene, men vi er forberedt på lavere ordreinngang og utfordringer i 2016. Det gode er at vi leverer operatørstoler til flere markeder enn offshore, særlig shipping og fiskeri. Høy eksportandel betyr flere markeder og forhandlernettverk.

Nymo , Grimstad, Øyvind Riiber Boye: Bedriften arbeider nå med boreanlegget til Johan Sverdrup i samarbeid med Aibel. Det er Nymos største enkeltkontrakt noen gang og gir arbeid fram til høsten 2017. Jobber også med et undervannsanlegg til GE som skal til Ghana. Generelt ligger 2016 og deler av 2017 an til å bli bedre enn 2015. Håpet er at markedet snur i andre halvdel av 2017, når den eksisterende ordrereserven tar slutt.

Administrerende direktør Paul Arild Frikstad i Oceaneering Rotator. Foto: Arkiv/Reidar Kollstad

Oceaneering Rotator, Songdalen, Paul A. Frikstad: Svakt marked med mye usikkerhet. Det positive er en ny avtale på konsernnivå mellom Oceaneering og FMC, at særlig Statoil har en del vedlikeholdsjobber i Nordsjøen, og at FMC har fått kontrakt på undervannsutstyret til Johan Sverdrup. Da trengs våre ventiler og kontrollsystemer. Offshore Procurement AS , Kristiansand, Bjørn Ivar Bergsvik: 2015 har vært tøft for oss som leier ut innkjøps— og logistikktjenester, og 2016 blir det samme. Alle oppsigelsene betyr mye ledig kompetanse og press på ratene. Har også sett at en del potensielle kunder foretrekker lokale tilbydere, slik at de slipper å betale for opphold.

OffshoreCrew, Kristiansand, Javier Andres Mancilla Zahn: Har utviklet digitalt, effektivt verktøy for rekruttering som blant annet er det installert hos J.J. Ugland. Markedet er vanskelig, men OffshoreCrew klarer seg bra.

On & Offshore Services AS , Kristiansand, Hans Petter Thorvaldsen: Fram mot sommeren sank aktiviteten og vi ser at kunder innen offshore sliter stort. Slik vil det nok fortsette en periode fremover, selv om vi vet at det regnes på jobber rundt forbi. Generelt er situasjonen preget av usikkerhet. Svaret er ytterligere kvalitetsfokus og satsing på landbasert industri.

Marvin Jensen er konsernsjef i OneCo. Foto: Arkiv/Torstein Øen

Oneco, Kristiansand, Marvin Jensen: Har rekordhøy ordrereserve på 1,6 milliarder kroner, men det meste er relatert til infrastruktur, ikke olje og gass. Konsernets eksponering mot olje og gass har sunket fra 70 prosent til 20 prosent som følge av flaks, tilfeldigheter og fornuft. Det nytter ikke å sitte og vente på at oljeprisen skal opp. OneCo fighter seg til en del mindre og halvstore oppdrag på eksisterende offshoreinstallasjoner og samarbeider videre med MacGregor på Andøya. OPS Composite Solutions AS , Kristiansand, Magne Truslew Haug: 2015 blir bra. Det er full fart innen både kompositt og mekanisk. Bedriften er diversifisert og ikke avhengig av olje og gass. Men horisontene er korte. Venter oss mye av satsingen på høyspentmaster i kompositt.

Origo Solutions , Kristiansand, Øystein Netland: Kundene er i hovedsak oljeselskaper og operatørselskaper. Det er prosjekter der ute, men risikoen for at de ikke blir iverksatt er mye større enn før.

OSM Offshore , Arendal, Geir Arvid Sekkesæter: Å tilby kostnadseffektive tjenester i dagens marked kan være en fordel, men merker press på marginene. Har slått sammen miljøene i Arendal og Kristiansand i løpet av året, for derved å bli mer kostnadseffektive selv.

Otechos , Tvedestrand, Tor Arne Hauge: Jobber med produktutvikling og patentering av nye produkter, via et datterselskap med pakningsteknologi for rørflenser. En del av utsagnene om behov for standardisering og effektivisering viser seg som festtaler; bransjen er konservativ. Men nå er det enklere å få tak i gode folk, og tiden er inne for å tenke nytt — selv om det tar tid å få gjennomslag.

Morten Årikstad leder Pentagon Freight Setvice, for tiden fra Houston. Foto: Arkiv

Pentagon Freight Services, Kristiansand, Morten Årikstad: Viderefører og er 50 prosent eid av logistikkonsernet Seafront. På bakgrunn av utviklingen vi ser komme, og som resultat av oljeselskapenes engasjement, ser vi på hele energisektoren, så som «mining», solceller, vindmøller, etc. Vi benytter altså gode folk og infrastruktur til å gå videre fra olje og gass til energi. Det kan også gjøre oss mindre avhengig av kortsiktige forretninger; innen nybyggmarkedet for rigg ser det nemlig trangt ut fremover. Husk: Oppturen har skapt mye kompetanse, også nedover i næringskjeden. Qmatec , Grimstad, Kjell Arild Grønås: Tilbyr ingeniørtjenester i vid forstand og var avhengig av oppdrag fra de tre-fire store. Nå satser vi på å svinge oss opp igjen, men i andre bransjer enn offshore, for der er det tomt.

Quickflange , Tvedestrand, Egil Kvannli: Merker nedgangen og har avviklet avdelingen i Dubai. Men selskapet er kjøpt opp av ICR, hvilket har gitt flere bein å stå på og flere produkter å selge.

Red Rock Marine , Kristiansand, Christoffer André Jørgenvåg: Har gått fra å være rendyrket it-bedrift til særlig å levere løfteutstyr til skip som betjener offshore vindmølle. Er inne i en god vekstfase, både i ansatte og omsetning.

Risør Engineering , Fritz Alexander Lundberg: Omstillinger og tøffe tak. På det meste i 2014 var over 100 mann i sving, en stor andel innleide. Hovedkunden NOV er en saga på kort sikt, men vi fortsetter innen offshore. Det surrer og går med en grunnstamme av ansatte.

Safety Design , Kristiansand, Anders Knight: Har jobbet med integrering i det nye eierkonsernet ERM. Merker nedgangen i oljebransjen og hele markedet er preget av usikkerhet, men har likevel prosjekter på gang. Å være del av et stort konsern betyr flere bein å stå på.

Semco Maritime , Kristiansand, Rune Reinertsen: Mens 2014 ble det beste i bedriftens historie, blir 2015 det verste. Ordretørken varer ved og for tiden er det ingen produksjonsvirksomhet. Vi er nede på minimumsbemanning. Merker at enkelte prosjekter som allerede er satt i gang, kanselleres, og at det trekker ut å få avgjørelse på andre.

Servi Hydranor , Kristiansand, Morten Brøvig-Thomassen: Selger komponenter og har merket lite lokalt, delvis som følge av en sterkere dreining over mot tradisjonell industri. Men er del av et stort, norsk konsern som merker nedgangen. Observerer ellers nervøsitet.

Sevan Marine : Se egen artikkel.

Befraktningsdirektør Bernt Omdal (t.v.), administrerende direktør Idar Hillersøy og finansdirektør Dagfinn Lie i Siem Offshore kan melde om et spotmarked for offshorefartøyer hvor det går raskt opp og ned, men mest det siste. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Siem Offshore: De senere månedene har kombinasjonen av en stor, moderne flåte, mangel på oppdrag og pressede rater gjort at hovedeier Kristian Siem har gått inn med 100 millioner dollar i frisk egenkapital. I den forbindelse har Siems aksjepost blitt så dominerende at det er et spørsmål om selskapet fortsatt skal være på Oslo Børs.Idar Hillersøy, Bernt Omdal og Dagfinn Lie stiller opp til en prat med Fædrelandsvennen. De minner først om at Siem Offshore nylig har tatt tre skip tilbake fra ekstern driver, for å holdes innsatsklare. «Vi har ressursene selv,» som de sier.

— Spotmarkedet er veldig volatilt. Antagelig er det en effekt av at mange skip er lagt i opplag, og av vær og vind, bemerker befraktningsdirektør Bernt Omdal.

At spotratene er høye akkurat den dagen Fædrelandsvennen er på besøk, får ikke trioen til å tro på noe vendepunkt i markedet.

Skeie Technology , Kristiansand: Se egen artikkel.

Standlifter Holding , Mandal, Leif Salthaug: Enmannsfirma som jobber med utvikling av nye ideer og produkter, for tiden et rørhåndteringsverktøy som skal gi raskere og sikrere behandling. Opplever imidlertid at festtalene om nye, gode ideer er nettopp det. Når det kommer til stykket, er realiteten en annen.

Erik H. Zachariasen (t.v.) og Tom Fedog avbildet i 2013, i forbindelse med at de begynte å satse på Stimline for alvor. Tidligere har de blant annet stått bak Sense Technology, dagens Cameron Sense. Foto: Arkiv/Kjartan Bjelland

Stimline, Kristiansand, Tom Fedog: Under Sørlandets olje— og offshorekonferanse i februar 2015 vakte bransjeveteran Tom Fedog betydelig oppmerksomhet ved å spå bemanningskutt på 35-40 prosent. I dag sier han dette:- 40 prosent reduksjon var for optimistisk. Det skulle ha vært 50-60 prosent. Innen rigg skal markedet ned på sent 1990-tallsnivå. Stimline har selv redusert fra 27 til 12 i Kristiansand og fra 70 til 20 i Canada. De store, globale oljeserviceselskapene reduserer jevnt over med 50-60 prosent.

Stepchange , Kristiansand, Øyvind Mydland: Leverer tjenester som har å gjøre med digitalisering og effektivisering til oljeselskaper. Dermed er bedriften ikke hardt rammet av nedturen og opplever reell etterspørsel. Men merker samtidig at mye oppmerksomhet hos kundene går med til kutt, rydding og endringer i år. Det gir muligheter til neste år.

Sweco Mec , Mandal, Philip Magnus Hammarstrøm Pedersen: Innen oljeservice på Sørlandet er aktiviteten lik null, men resten av Norge går jo bra. Sweco Mec leverer tjenester til prosessindustrien i Kristiansand og Lindesnes, så vi har flere bein å stå på.

Sørlandets Maritime Videregående Skole , Kristiansand: Oppgir kun tall på ansatte. Men for ett år siden ble det presisert at skolen delvis er statsfinansiert og ikke berøres av oljeprisfallet.

Teknova , Grimstad og Kristiansand, Klaus Schöffel: At olje- og gassindustrien får økt kostnadsfokus, er positivt når Teknova kan bidra til å skape bedre, teknologiske løsninger. Men oljeprisfallet gjør også at industrien prioriterer hardere, og det blir tøffere for hele bransjen. Hadde egentlig planlagt oppbemanning i 2015, men ikke-realiserte prosjekter gjorde det ikke mulig.

TESS Skagerak , Kristiansand, Helleik Lunden: Merker nedgangen, men har flere bein å stå på.

TP Shipping , Grimstad, Thomas Parlow: Ser på andre markeder enn olje og gass og skal klare å omstille seg - det er en fordel å være liten og omstillingsdyktig.

Adm.dir Bent-Ståle Johansen (t.h.) og markedssjef Brynjulf Mosland gleder seg over nok en stor trafikkovervåkingskontrakt til Tratec Norcon. Foto: Arkiv/Odd-Inge R. Uleberg

Tratec Norcon, Vennesla, Bent-Ståle Johansen: Er truffet av en oljenedtur som ble mer langvarig enn vi trodde, men heldigvis har vi flere bein å stå på. Ressurser er omrokert, særlig til samferdsel og industri. Umoe Advanced Composites , Mandal, Øyvind Nikolay Hamre: Andre halvår 2015 ble krevende, men vi ser ut til å lykkes med strategien med å vokse i andre markeder. Større usikkerhet gjør at vi må tilpasse oss.

Urdal Services , Arendal, Jan Ove Urdal: Driver med sertifisering av løfteutstyr og har nok å gjøre både i 2015 og 2016. Viking Development Group , Kristiansand, Tor Hodne: Jobber med utvikling av nye ideer, for tiden mest med Craft Engine, som er et grønt alternativ til olje og gass — men likevel en teknologi som er naturlig å bringe inn i Node. Ringes nesten ned av velkvalifiserte mennesker som er på jobbjakt. Trenger både ingeniører og økonomer.

Wesmans Marine , Kristiansand, Tor Frithjof Boije: Som spesialist på krevende marineoperasjoner og forsikringsagent for Lloyd’s ser vi at det er blitt mindre å sende innen offshore. Men tradisjonell shipping - ikke minst gass og lng - går bedre enn mange har fått med seg. Prosessindustrien, så som Glencore, er jo også livskraftig.

Noen kommer, noen går

Det har ellers vært utskiftninger blant Node-medlemmene i løpet av 2015. Her er en oversikt:

Ute:

  • AF Offshore Systems har lagt ned avdelingen i Vige i Kristiansand og er ute som Node-medlem.

  • Bravida Norge har meldt seg ut.

  • Cecon i Arendal er konkurs.

  • Kongsberg Devoteks avdeling i Mandal er lagt ned og ute.

  • NLI Nyland i Arendal er avviklet og ute.

  • RP Services i Kvinesdal er konkurs.

  • Safemar er ute.

Nye medlemmer:

  • CDF Marine

  • Evry

  • Falck Nutec (i realiteten en videreføring av Sørlandets Sikkerhetssenter)

  • Geodis Wilson Norway

  • Innoventus Sør

  • Iris (i Stavanger)

  • Mandals

  • Maritime Communications Partner, MCP

  • Noroff

  • Norsap

  • Offshore Crew

  • Otechos

  • Pentagon Freight Services (har overtatt for Seafront)

  • Red Rock Marine

  • Skeie Technology

  • Standlifter Holding

  • Stimline

  • Urdal Services