OSLO: Adm. direktør i Finansklagenemnda, Harald Sverdrup, sier at i overkant av 2000 saker lå inne til behandling hos nemnda i vente av høyesterettsdommen.

— Det har kommet inn en rekke klager etter dette, uten at jeg har et nøyaktig antall. Det øker dag for dag i denne perioden, skriver han til Fædrelandsvennen i en e-post.

Nemnda har per i dag ikke noen oversikt over alle de strukturerte spareproduktene som er solgt.

— Bildet er sammensatt, og det er et relativt stort antall. Bare DNB har bekreftet i mediene at de har funnet feil i ni produkter som vil utløse tilbakebetaling til kjøperne/klagerne. I tillegg har de da en del produkter som ikke inneholder feil, som – etter bankens oppfatning – dermed heller ikke vil gi rett til tilbakebetaling.

På landsbasis er det 34 banker som er innklaget, og en del av dem har solgt flere produkter. På Sørlandet har klagene hovedsaklig gått til Sparebanken Pluss. Spareskillingsbanken har én klage mot seg.

Ifølge Sverdrup er bankene nå tilskrevet og bedt om å ta stilling til klagene i lys av dommen i høyesterett. De er gitt en frist på fire uker.

— Derfra og videre er det ikke lagt en konkret tidsplan, det er først mulig å gjøre når vi får overblikk over hvordan bankene stiller seg til klagene. Alle klager som tas til følge vil bli ferdigbehandlet uten at det er behov for våre vurderinger. Alle klager som ikke tas til følge av banken må gjennomgå en individuell vurdering fra vår side, og dette arbeidet kan bli omfattende. Men vi er bemannet opp for situasjonen,og vil legge mye energi i å gjennomføre en effektiv saksbehandling.