— Jeg har sagt det hele tiden. Vi skal forbi dette hinderet. Det blir ikke siste gang jeg tar på meg Jerv-drakta i morgen, sier Omoijuanfo etter en lett treningsøkt på Kristiansund stadion dagen før dagen.

Rammene er klare. Vinneren mellom Kristiansund og Jerv søndag klokka 12 møter Start i et dobbeltoppgjør om eliteserieplass. For ti dager siden skrev Omoijuanfo under for Stabæk. Skulle Grimstad-laget tape mot Kristiansund blir dermed kampen den siste for Omoijuanfo i gult.

Se videopakke øverst i saken.

— Jeg skal spille to kamper til med Jerv etter søndag. Jeg hater å tape og skal gjøre alt jeg kan for at vi vinner i morgen. Det blir veldig gøy og jeg er klar, sier 21-åringen fra Holmlia.

Sammen med Dennis Antwi til venstre har Ohi Omoijuanfo delt mange scorings- og jubeldanser foran Svaberget. Foto: Sondre Steen Holvik

HØR: Spesialutgave av Fotballradioen.

— Jerv har betydd alt

Etter sommerpausen har Omoijuanfo virkelig slått ut i full blomst. Han er Jervs toppscorer med 16 mål på 30 kamper denne sesongen. I tillegg har Omoijuanfo bistått med sju assist.

— For min del føler jeg det har gått veldig bra, i likhet med hele laget.

Slik har det ikke vært for den hengende spissen de siste årene. Til tross for eliteseriedebut med Lillestrøm som 16-åring sa utviklingen stopp. Omoijuanfo slet med å få sjanser i Lillestrøm, og når muligheten først kom klarte han ikke å gripe den.

Jerv-spillerne hadde en meget rolig trening lørdag på Kristiansund stadion. Her viser sjefen selv, Steinar Pedersen, gamle kunstner i firkant sammen med Tobias Collett. Foto: Herman Folvik

Omoijuanfo måtte komme seg vekk fra Åråsen for å sette fart på karrieren.

— Jeg kom til Jerv helt uten selvtillit i mars. Nå har jeg vokst som spiller og Jerv har betydd alt for meg. Jerv har gjort at jeg er den jeg er i dag, mener Omoijuanfo, som tegnet treårskontrakt med Stabæk.

SE: Så glad var Jervs styreleder etter seieren mot Hødd.

- Burde gått tidligere

21-åringen visste at hans tidligere lagkamerat i Lillestrøm og nå Jerv-trener, Steinar Pedersen, kunne få spillet hans på rett spor.

- Jeg må takke Steinar, Andreas Jenssen (assistenttrener), resten av gutta på laget og hele klubben. De har vært fantastiske for meg, sier Jervs fremste målscorer.

Det har blitt 16 scoringer for Ohi Omoijuanfo så langt i året. Han var også trygg i straffekonkurransen mot Hødd sist søndag. Foto: Herman Folvik

Omoijuanfo er klar på hva han oppfordrer andre spillere til å gjøre.

— Ikke vent for lenge, sørg for å få spilletid et sted. Jeg ble gående og vente. Jeg burde gått på et utlån tidligere, men sånn er fotballen.

— Positivt for Jerv

Pedersen gir resten av laget æren for at Omoijuanfo har fått fram potensialet sitt i 2015. - Ohi har bidratt strålende på sitt vis og får mye oppmerksomhet, men det er mange flere enn han som har prestert veldig bra. Laget har gjort Ohi god , forteller Pedersen, som er Norges beste trenerifølge Omoijuanfo.

— Vi hadde veldig troen på Ohi og han fikk tryggheten som var viktig for han, legger suksesstreneren til.

Midtbanegeneral Jan Jenssen er klar på at Omoijuanfo er den store stjerna i sensasjonslaget fra Grimstad.

- Ohi har vært god hele sesongen og jobbet hardt. Spesielt i høst har han vært helt fantastisk. Han har inspirert mange, sier Jenssen.

Ohi Omoijuanfo er her i godt driv mot Fredrikstad i juni. Foto: Herman Folvik

— Kan bli aktuell for utlandet

Stabæk gleder seg til å ta i bruk Omoijuanfos tjenester. Bærumsklubben øyner muligheten for at Omoijuanfo kan ta enda flere steg.

— Hvis vi klarer å få han til å være aktiv i 90 minutter, score mål og være en trussel for ethvert forsvar i Tippeligaen, så kan han bli så god at vi kan selge han videre. Men nå skal han først og fremst bidra for Stabæk, sa Inge Andre Olsen, sportssjef i Stabæk forrige uke.

Kampen mellom Kristiansund og Jerv kan du følge i vår livechat. Rett etter kampen får du videosending på våre nettsider.