Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen

Denne høydramatiske fotballsøndagen vil sitte lenge i , selv om den endte slik de fleste trodde på forhånd. I løpet av 90 minutter søndag var Start i 1.divisjon i nesten 70 minutter. Da alle tenkte det var over slo Viking på turboen og sendte Mjøndalen ned. Takk for det.

Aldri før har Start spilt kvalifisering for å unngå nedrykk fra øverste divisjon i Norge. Om halvannen uke skal de prøve seg i det som blir to nervepirrende kamper— mot enten Kristiansund eller Jerv, som møtes om retten til å møte Start neste helg.

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen

Det lukter «Slaget om Sørlandet» lang vei.

Alt taler for det etter Jervs snuoperasjoner, først i siste serierunde mot Follo, deretter i en høydramatisk kamp mot Hødd i Ulsteinvik, samtidig som Start reddet kvalifiseringsplassen på dramatisk vis. Det ligger liksom i kortene at det går mot tidenes fotballdrama på Sørlandet — med fullsatte tribuner i to tette og jevne kamper.

I mitt hode vil Jerv være favoritter.

Start har antakelig prestert som et middels OBOS-lag i siste del av sesongen i eliteserien. Tre poeng på de siste 15 kampene sier alt om hvor dårlige Start er akkurat nå - selv om 2.omgangen mot Molde var en opptur.

Derfor overrasker meg at både Bård Borgersen og Even Øgrey Brandsdal ønsker nettopp Grimstad-laget som motstander. I mine øyne er det langt verre for et skakkjørt Start å møte et fintspillende Jerv-lag, som ønsker å spille ball og kontrollere kampene, enn Kristiansund.

Start har i flere år slitt med ballspillende lag. Det er lag de ønsker å være som selv, men de er trolig lenger fra enn noen gang.

Nordmøringene fra Kristiansund har en langt mer primitiv og kynisk spillestil som skulle passe dette Start-laget bedre.

Husker dere hva som skjedde i cupen mot Vindbjart?

I tillegg kommer alt presset som blir veltet over på Start i et dobbeltoppgjør mot Jerv. Akkurat nå er jeg ikke sikker på at ryggene på Sparebanken Sør Arena tåler det presset.

I slike oppgjør handler det om å vise den gløden og innsatsen som ble vekket til live i 2.omgang mot Molde - da presset hadde forsvunnet.

Derfor tror jeg kampforberedelsene mot kvalifiseringskampene handler om å senke skuldrene, finne tilbake gleden og vekke optimismen.

Start har minst halvannen uke å jobbe på. Den tiden må brukes godt om laget skal holde seg i eliteserien.