— Start klarte kvalik, og vi skal spille vår kamp først, så får vi se hvordan det blir. Jeg skjønner veldig godt at folk snakker om det, og at det er et poeng, sier Steinar Pedersen.

Fædrelandsvennen møter Jerv-treneren i klubbhuset på Levermyr. Det har gått litt under et døgn siden Jerv snudde 0- 1 til 7- 6 på straffespark mot Hødd på bortebane. Jerv kan nå krone en fantastisk sesong dersom Kristiansund slås førstkommende helg. Da venter Start i to kamper, hvor vinneren sammenlagt får spille i neste års eliteserie.

- Bård Borgersen, Even Øgrey Brandsdal og flere av spillerne vil møte Jerv i kvalik. Hva tenker du om det?

- Jeg tror ikke Start vet helt hva de svarer på, sier Pedersen og ler.

— For sørlandsfotballen hadde det vært et kjempescenario, og jeg skjønner at de økonomisk og interessemessig for Sørlandet ser for seg en sånn kamp. Men vi skal gjennom vårt hinder først, så får vi ta det når det kommer eventuelt, sier Pedersen.

Slik så det ut i Jerv-garderoben etter søndagens seier mot mot Hødd søndag. Foto: Privat

— Det er lov å drømme

Start var på nedrykk i nesten 70 av 90 minutter mot Molde søndag, men ble reddet av at Viking til slutt vant over Mjøndalen. Etter kampen var alle i Start glade for at de hadde fått en ekstra sjanse til å holde seg, og at det ga motivasjon å få kvalik, til tross for 15 kamper uten seier i eliteserien.

— Alle er veldig klar over hva slags sesong Start har hatt, og hvordan høsten har vært resultatmessig. Det at Start har fått muligheten til å spille kvalik, er kanskje det som skal til for å glemme de 30 kampene, og kjøre på, sier Pedersen.

Jervs styreleder Per Gunnar Topland fikk med seg Jervs elleville kamp mot Hødd ringside søndag og var i meget godt humør da han snakket med Fædrelandsvennen mandag.

— Det er lov å drømme, sier Topland på spørsmål om sjansene for å møte Start i en kvalik.

Jervs styreleder Per Gunnar Topland var ikke vanskelig å be da han fikk spørsmål om å ikle seg litt supporterutstyr mandag. Foto: Håvard Karlsen

— Vi har ett hinder igjen, og det blir enn enda større cupfinale for oss enn mot Hødd. Vinner vi den, venter to kamper mot et annet sørlandslag, sier Topland, som har fått med seg at Jerv er ønskemotstander på Sparebanken Sør Arena.

— Det blir sikkert helt fantastisk, men jeg vet ikke hvorfor de ønsker å møte Jerv. Jeg synes ikke Start har vært veldig gode i år, og de kan ikke ha fått mye selvtillit etter tapet mot Molde heller, sier Topland.

- Start er flaggskipet

Han får støtte av Henrik Robstad.

— Det er vel litt todelt for Start, og det blir nok en folkefest og to gøye kamper. Men at det er gunstig for Start å møte oss, det vet jeg ikke, sier han.

Jerv-spillerne tok helt av etter seieren mot Hødd søndag.

Dersom de to lagene skulle møtes, får i hvert fall Sørlandet ett lag i eliteserien i år.

— Kan det bli et maktskifte om Jerv rykker opp, og Start rykker ned?

— Start er flaggskipet. Dersom lagene bytter plass, så er det på lånt tid. Så får vi se hvor lenge vi klarer å låne plassen, sier Topland.

Det er mye som skal plass, ikke minst økonomisk og anleggsmessig dersom Jerv skulle klare å rykke opp.

— Vi kommer ikke til å planlegge noen ting før ting er avgjort, sier Topland.

- Start har kniven på strupen

Jerv-veteranene er klare på at Start frykter en kvalik mot Jerv.

— Det er én ting vi kan bytte med Start, og det er stadion, humrer Tore Andersen.

Den tidligere Jerv-keeperen, som er faren til tidligere Start-spiller og Jerv-kaptein Glenn Andersen, beskriver årets sesong som fantastisk. Nå kan den bli kronet med en dobbeltkamp mot Start, og en plass i eliteserien i 2016. — Over to kamper bør eliteserielaget være bedre, men det er det psykiske som spiller inn da. Start har kniven på strupen, og Start har ikke vunnet på 15 kamper. Det setter noen spor. Det skjer også noe med klubben som er underdog, sier Andersen.

Jerv-veteranene møtes hver dag på Oddensenteret i Grimstad for en kaffekopp og litt fotballprat. Foto: Håvard Karlsen

— Hvordan vil det være for Start å tape mot Jerv?

— Det vil nok svi vanvittig mye. Vi må ha et eliteserielag her på Sørlandet, det er kjempeviktig, sier Andersen.

— Må det være Start? - Ja, hvis du ser på bakgrunnen. De har jo alle fasilitetene, og alt som er.