— Det er sikkert ulemper og fordeler med alt i fotball, men vi får gode relasjoner av å spille med de samme hver uke. Samtidig begynner vi som spiller å merke kjøret. Det er en lang sesong, men i år har det bare vært gøy, sier Jan Jenssen, midtbanegeneralen til Jerv.

Jerv-trener Steinar Pedersen har stort sett gitt de samme 11 muligheten sesongen gjennom. Øyvind Knutsen, Henrik Robstad, Nils Petter Andersen, Glenn Andersen, Jan Jenssen, Ohi Omoijuanfo, Andreas Hagen og Christoffer Myhre har alle startet 27 eller flere av Jervs 30 seriekamper.

Hør ukens Fotballradio fra Grimstad: Jervs sportslige leder Cosmo Collett, Jerv-trener Steinar Pedersen, Jerv-kaptein Glenn Andersen og tidligere Start- og Jerv-spiller Arild "Tusse" Tønnesen er gjester i denne spesialutgaven.

Slik så det ut i Jerv-garderoben etter søndagens seier mot mot Hødd søndag. Foto: Privat

— God form

På høyrebacken har Espen Knudsen og Dejan Corovic rullert litt. Sentralt var Jenssen og Mohammed Fuseini faste partnere helt til Fuseini ble skadet i september. Den plassen har Christopher MacConnacher og Tobias Collett utfordret, samt at kantspilleren Andreas Hagen har blitt flyttet inn sentralt. På topp har Alexander Lind startet 21 kamper, men han har fått konkurranse av Dennis Antwi i høst.

— Vi føler vi har en god konkurransesituasjon i laget. Det så vi sist mot Hødd hvor flere innbyttere kom inn og endret situasjonen i kampen. Vi har mange gode spillere, forteller Pedersen.

Jervs spillere har også levert så bra at det ikke har vært noen stor grunn til å rokere mye i startelleveren.

— De som har fått sjansen har stort sett vært i god form og prestert bra, sier Pedersen.

Omoijuanfo mener at få endringer har vært med å gi sterke resultater.

— Man blir veldig kjent og trygg på dem man spiller med rundt seg. Vi har fått gode relasjoner av det, sier Omoijuanfo og støttes av Jenssen.

— Det hjelper å spille sammen hver helg. Men vi spiller med resten av gruppa på trening hver dag, så vi er godt kjent med alle, sier Jenssen.

Steinar Pedersen (t.h.) og assistent Andreas Jenssen har hatt mye å juble for denne sesongen. Dette bildet ble tatt etter at Jerv tok seg til kvalifisering etter 2-2 mot Follo i siste serierunde. Foto: Sondre Steen Holvik

Engasjert trener

Henrik Robstad peker på flere punkter som skal ha æren for årets knallgode Jerv-sesong.

— Vi prøver hele tiden å ta tak i resultatene og prestasjonene fra kampene, og det er mye analyse. Det går mye på vår identitet og spillestil, og hva vi kan bygge på der. Der tar vi tak i løpet av treningsuka, sier han.

— Hvordan er Steinar Pedersen på feltet?

— Han er veldig engasjert, og presser spillerne til å gi 100 prosent. Han er klar på at vi må opp mot maks om vi skal utvikle oss, og ta nye steg, sier Robstad.

Se video av Jervs styreleder Per Gunnar Topland som er helt i hundre etter Hødd-kampen.

Kan spille på resultat

Venstrebacken peker også på Jervs egenskap til å omstille seg i kampene som en stor styrke.

— I en ideell verden ønsker vi å spile offensiv og skapende fotball, men vi er smarte nok til å skjønne at når kampbildet eller forholdene sine ikke tilsier det, så har vi evnen til å legge om, spille mer kynisk, og dra i land et resultat, sier Robstad.

Glenn Andersen, som har hatt en god sesong i Jervs midtforsvar, peker på lagets sterke stall i sin forklaring på årets resultater.

— Selv om vi har fått skader på spillere som har spilt mye, så har de som har kommet inn gjort en like bra innsats. Vi har en bra stall, og det er viktig når det er 30 kamper, sier han.