Hvordan er du i timene før kampen mot Kristiansund søndag?

— Det er jo tidlig avspark. Jeg skal lade opp, og få gjort de siste forberedelsene. Mye handler om å gjøre ting så vanlig som mulig, det er ikke noe mer hokus pokus enn det. Følelsesmessig kommer jeg til å være like fokusert og spent som vanlig. Vi vet at det er en spennende kamp, og playoff-finale. Her handler det om å ha hodet på rett plass, og elske den situasjonen man er oppe i.

Hva slags kamp blir det?

— Det blir en tøff bortekamp mot et solid og robust lag. Det er de to gjerrigste lagene i OBOS-ligaen som møtes, og jeg forventer at det blir veldig tett og jevnt. Du har et utgangspunkt, men plutselig kan begge lag åpne seg veldig. Man må være forberedt på alle mulige scenarioer.

Hva har vært høydepunktet denne sesongen for deg?

— De kommer på løpende bånd. Hadde du spurt meg i forrige uke, så var høydepunktet da Glenn Andersen headet ballen i mål mot Follo, for da oppnådde vi noe; kvalifisering og en femteplass i seriespillet. Da vi vant straffekonkurransen mot Hødd, var det er nytt høydepunkt, og enda et steg videre. Det som skjer når du oppnår noe er veldig spesielt og viktig for meg.

Steinar Pedersen (t.h.) og assistent Andreas Jenssen har hatt mye å juble for denne sesongen. Dette bildet ble tatt etter at Jerv tok seg til kvalifisering etter 2-2 mot Follo i siste serierunde. Foto: Sondre Steen Holvik

Hvorfor har Jerv suksess?

— Vi har et sterkt samhold, en god treningskultur og et fantastisk miljø i forhold til sulten og ambisjonene for å oppnå noe, og utvikle det vi holder på med.

Hvor mye betyr du oppe i det hele?

— Det er vanskelig for meg å sette ord på, så det må nesten andre svare på. Jeg jobber knallhardt hver eneste dag for at laget skal lykkes, og for at vi skal bli bedre og ta nye steg.

Hvordan er følelsene dine på sidelinjen når Jerv snur det på overtid og vinner i straffesparkkonkurranse?

— Det er lykke og veldig spontan glede. Jeg er veldig imponert over spillergruppa, som legger ned det trykket som skal til. Se på det bildet av spillerne når Tobias Collett setter ballen i mål i straffesparkkonkurransen mot Hødd. Der ser man hvor mye det betyr for alle spillerne, og hvor glade de er for å lykkes. Det sitter i ryggmargen deres. I fotballen er det veldig viktig å nyte øyeblikkene og opplevelsene vi har sammen. Vi må leve i nuet, og sette pris på oppturene en opplever sammen med gruppa, og sammen med dem man jobber så tett med hele tiden. Det er en fantastisk opplevelse.

Jerv-trener Steinar Pedersen og styreleder Per Gunnar Topland smilte fra øre til øre dagen etter seieren mot Hødd på bortebane. Nå er Grimstad-laget kun én kamp unna drømmemøtet mot Start. Foto: Håvard Karlsen

Hva er sjansen for at dere rykker opp?

— Skal du ha prosentsats? Muligheten er der. Første mulighet er på søndag mot Kristiansund. Klarer vi å dra ut det beste i oss, har vi store sjanser for å vinne, så får vi se hva som skjer etter det. Det er også uvesentlig, før vi er der.

Hvordan skal dere feire årets sesong?

— Det har vi ikke diskutert, men vi skal selvfølgelig markere en vanvittig sterk prestasjon.

Alle skryter av deg, hvordan takler du det?

— Det er viktig å være i stand til å ta imot gode kommentarer, men det viktigste er hva man gjør, som fører til det man har oppnådd. For meg ligger det et veldig hardt arbeid, og et riktig fokus på det som faktisk betyr noe. At jeg får honnør for jobben jeg har gjort fra folk som bryr seg, er jeg veldig takknemlig for. Det er viktig å vite hva som ligger bak. Jeg blir aldri fornøyd, og det handler om å ta nye steg hele veien.

Har du hatt motgang i Jerv?

— Hva er egentlig motgang? Vi vant ikke en eneste kamp i de seks første serierundene denne sesongen. Er det motgang? I fjor begynte vi serien med to bortetap. Poenget er at du jobber knallhardt for å lykkes, for å utvikle deg, og for å bli bedre. At du vil få noen slag i trynet på veien, det må du bare tåle. Det snakkes mye om hvordan man skal takle motgang. Min spillerkarriere har lært meg mye. Jeg har vært med på å rykke ned, og jeg har vært med på å rykke opp. Jeg har kjempet i bunnen, og så vidt overlevd. Jeg har tapt gullet på målstreken. Jeg har vært med på nesten alle ulike scenarioer du kan tenke deg. Min spillerbakgrunn har lært meg hva som skal til for å slå tilbake, og det er litt betegnende for hele min karriere. Jeg har aldri fått noe gratis.

Så glade ble Jerv-spillerne da Hødd ble slått i straffesparkkonkurransen forrige helg.

— Hvordan takler du motgang?

— Å takle motgang handler for megom å finne ut hvorfor ting ikke fungerer, samtidig fortsette å ha tro. Det er veldig mange mentale faktorer som spiller inn når du opplever motgang.

Hva skjer på Sørlandet om det blir Jerv-Start i kvalifisering?

— Det kan du spørre meg om på mandag, den dagen det eventuelt er en realitet, så skal jeg svare da. Nå er det totalt ubetydelig, men jeg skjønner at folk spør.

Hvilket potensial ser du i Jerv?

— Jeg ser et stort potensial i spillegruppa, og jeg ser et stort utviklingspotensial i klubben. Det er fullt mulig å utvikle dette videre, og bli bedre på mange områder. Det er svar nok, sånn sett. Vi har kommet ganske langt på kort tid, og det er fullt mulig å bli enda bedre.

Slik så det ut i Jerv-garderoben etter søndagens seier mot mot Hødd søndag. Foto: Privat

Hvilket potensial ser du i Start?

— Det er fullt mulig å bli bedre der også.

Hva synes du om sesongen til Start?

— Alle er jo veldig klar over hvilken type sesong Start har hatt, og de utfordringene som har ligget der. Utover der har jeg ikke noen forutsetning for å utale meg om hva som foregår i hverdagen, og den biten der. Resultatene tilsier at de har havnet på kvalik, og de har fremdeles en mulighet til å holde seg i eliteserien.

Trener du Jerv neste år?

— Jeg har min avtale som jeg forholder meg til (ut 2018), og det har jeg sagt mange ganger. Kontrakten min ligger der, og det er det eneste jeg tenker på.

Steinar Pedersen har kontrakt med Jerv ut 2018-sesongen. Her er han avbildet sammen med styreleder Per Gunnar Topland. Foto: Steffen Stenersen.

Hva med Start, som ikke har trener neste år, er det en attraktiv jobb for deg?

— Jeg forholder meg til realitetene, og hva fremtiden bringer, det vet jeg ikke.

Hva er ambisjonene dine som trener?

— Jeg har høye ambisjoner som trener, men igjen handler det om å leve i nuet og gjøre en så god jobb som overhode mulig der du er.

Har du fått andre henvendelser?

— Det har jeg ingen kommentar til.