BYKLE: — Vi har snakket om denne rulleskiløypa i snart ti år. Nå er vi kjempefornøyde!

Hovedtrener i langrenn ved Hovden Skigymnas, Micke Pålsson, viste Fædrelandsvennen rundt i den brede rulleskiløypa noen dager før de nye snøkanonene langs den 2,3 kilometer lange traseen skulle prøvekjøres i høst. Nå ligger det nye tilbudet under snøen som en del av skiarenaen. Til våren skal den asfalteres.

Bykle kommune, som har brukt 15 millioner kroner på nyvinningen, har også sørget for at rulleskiløypa med asfalt blir en del av skiløypenettet med lys og snøkanoner.

— Når vi får asfalt på denne traseen, betyr det også at vi kan bruke den som skiløype tidlig på vinteren, siden den her ikke behøver så tykt lag med snø som der det er stein og grus, sier Pålsson.

Tryggere og bedre

— Hva betyr den nye rulleskiløypa for elevene ved skigymnaset?

— Den er viktig for sikkerheten til elevene. Trafikken langs riksvei 9 har økt veldig de siste 10-15 årene. Da er det ikke lett å stanse løpere på veiene og gi dem instrukser og trene teknikk. Rulleskiløypa er dessuten full av opplevelser som du ikke får på flate strekninger, som eksempelvis på riksveien mellom Hovden og Bjåen. Her er det svinger og bakker. Noen av bakkene er til og med svært krevende. Løypa har også partier som passer godt for mosjonister, sier Micke Pålsson.

— Og nå vil det bli enda flere av elevene ved Hovden Skigymnas som vil hevde seg i verdenstoppen?

— Det håper vi, sier hovedtrener Pålsson.

Hyttefolk og turister

Både Micke Pålsson og Kirsten Leira ved Destinasjon Hovden berømmer Nomeland Anlegg for arbeidet i Røyrvikåsen. Nå er løypa gruslagt og klar for asfaltering etter at den har satt seg skikkelig under snøen.

Leira er også glad for at Hovden nå skal kunne tilby en arena for skiløping om sommeren.

— Folk ringer og spør om vi har rulleskiløype. Nå kan vi ta imot både idrettsklubber og enkeltpersoner som har lyst til å trene og komme tidlig i gang med skisesongen. Og selvsagt er rulleskiløypa også viktig for hyttefolket her på Hovden, sier Leira.