Åttedagers-rittet omtales gjerne som «ungdommens Tour de France», og arrangeres fra 22.-29. august. Røinås er en av seks norske ryttere som er tatt ut, og blir sett på som en som kan vinne en etappe for Norge.

— Kan vinne etappe

— Løypen er litt mindre klatrepreget enn i fjor, men det er fortsatt harde fjell på noen etapper. På de første litt lettere etappene kommer Fridtjof Røinas og Daniel Hoelgaard inn som vårt forsøk på å få etappeseiere. Daniel har som kjent vært utsatt for en liten bruddskade, og sto over EM. Han er et viktig kort for U23 landslaget i VM senere i høst, og l’Avenir blir også en viktig forberedelse for han med tanke på dette mesterskapet, sier landslagssjef Stig Kristiansen i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

Røinås er en av to lokale ryttere som Thor Hushovd særlig ønsker skal ta steget og bli god nok for profflaget han starter i 2017. Følgende ryttere er uttatte: Odd Christian Eiking (Team Joker/Bergen CK), Sindre Lunke (Team Joker/TVK Sykkel), Øyvind Lukkedal (Team Ringeriks Kraft/Ringerike SK), Daniel Hoelgaard (Team Joker/ Sandnes SK), Fridtjof Røinås (Team Sparebanken Sør/ Grimstad SK), Anders Skaarseth (Team Joker/ Lillehammer CK).

Kjører for sammenlagtresultat

— Laget er først og fremst satt opp med tanke på et topp sammenlagtresultat med Lunke og Eiking. Bak dem har vi med Lukkedahl og Skaarseth som begge er solide i fjellene. Lunke ble 11 sammenlagt i fjor og viste god progresjon i Valle d’Aosta. Det gir oss forhåpninger om en topplassering, sier Kristiansen.

Det norske U23 landslaget er ranket som neste beste nasjon i årets Nations Cup. Tour de l’Avenir er det siste rittet som inngår i årets ranking.