— Før rittet var jeg temmelig sikker på at jeg kom til å gå i asfalten en gang eller to. I EM er det mange urutinerte ryttere. Da blir det mye velting. Det er nærmest EM i et nøtteskall, uttalte Røinås til teamsparebankensor.no.

Til tross for at han veltet to ganger og måtte bytte sykkel to ganger, var det bare Oscar Landa av de norske som gjorde det bedre med sin 11. plass.

- Gjerne kommet litt høyere

— Fornøyd? Tja, så der. Det er klart at når jeg sitter så godt med i en massespurt, så skulle jeg gjerne kommet noen plasser høyere opp på resultatlisten, sa Røinås.

Til Fædrelandsvennen tidligere i uka, uttalte Thor Hushovd at Røinås er en av rytterne han håper blir å finne på profflagethans når det er oppe og står fra 2017-sesongen.

Team Sparebanken Sør-trener Lorents Ola Aasvold var ganske godt fornøyd med Røinås, som kjører Arctic Race fra torsdag av.

— Fridtjof virket å ligge i god posisjon mesteparten av rittet, også i finalen. I spurten så det ut som om han lå i en femte-/sjette-posisjon, utmerket det. Men så virket det som om det manglet litt på kreftene de siste 200 meterne, sa Aasvold, og la til:

- Kan ikke være misfornøyd

— For meg som trener er det viktig å se utvikling og bak resultatet. Av det jeg så, synes jeg det virker lovende foran Arctic Race.

Selv mener Røinås at han kunne ha profittert på et oppløp i motbakke fremfor i utforbakke.

— Men det var gøy, masse action, og det går ikke an å være misfornøyd med en 12. plass i EM. Feelingen var god. Kroppen ga gode svar. Det lover godt foran Arctic Race i neste uke, sa Fridtjof Røinås.