— Målet er topp 30. Jeg er klar for å kjempe, sier flekkefjæringen, som er Sørlandets beste på langløp etter at Geir Ludvig Aasen Ouren og Svein Tore Sinnes la opp.

Han har 31. og 41. plass fra Ski Classics-løpene Jizerska og Marcialonga tidligere i vinter, foruten andreplass fra Holmenkollmarsjen.

Liker best kuperte løyper

— Vasaloppet er det mest prestisjefylte rennet og et av årets høydepunkt. Så får jeg leve med at løypeprofilen ikke er den som passer meg best. Jeg liker best kuperte løyper, sier den tidligere juniorverdensmesteren i maraton-padling.

Les også: Han er trolig Birkens raskeste padler

Han gikk i fjor for langsløpslaget Team Centric, men representerer i år Oslo-klubben Lyn.

16.000 på startreken

— Jeg trener mye for å gjøre det best mulig i langløp. Siden det var padling jeg drev med, begynte jeg å gå på ski først i sen alder. Men det er veldig moro, og håpet er å nærme meg toppen steg for steg. I første omgang er det viktigste å komme meg med på et av langløpslagene, det hadde hjulpet både sportslig og økonomisk, sier Thele.

Søndag er første sjanse til å overbevise de andre privatlagene. Vasalopp-starten går i svenske Sälen klokka 08.00. Det er rundt 16.000 påmeldte til verdens største skirenn.