KRISTIANSAND: For 30 år siden sikret gjengen i videoen over seg Kristiansands første og hittil eneste NM-gull for seniorer i håndball.

Se avissidene fra 22. desember 1980:

Sportscover — "KIF på topp" og "KIFs reddende engel" | Side 14 - "ÅTTE avgjørende minutter" og "1000 tilskuere kom ikke inn" | Side 15 - "Seiersfest med Starts gull-lag"

I motsetning til eksperter og bookmakere tror noen av KIF-veteranene at Vipers kan kopiere bragden mot storfavoritten Larvik i cupfinalen i morgen.

En bookmaker som Centrebet gir 1,001 ganger igjen innsatsen dersom Larvik blir cupmester for 11. gang på 15 forsøk. Eksperter Fædrelandsvennen har snakket med frykter overkjøring av førstereisdebutantene fra Kristiansand hvis Larviks ni ferske EM-vinnere får storspillet til å gli. Flere av KIF-veteranene er likevel betinget optimister, særlig Tore B. Johanessen:

Jeg tror Vipers vinner. De kan spille uten press og bør være uthvilt etter en god juleferie og noen lette økter. Larvik-spillerne er trolig mentalt slitne etter EM, og kan oppleve et halvfullt Oslo Spektrum som et antiklimaks etter det store publikumstrykket som var i de siste EM-kampene .

Les også:

Ole Terje Kristensen følger opp:

Dersom Vipers spiller for hverandre, og unngår å få nerver hvis det butter litt imot, kan de gi Larvik kamp til døren. Husk på at de klarte uavgjort til pause i seriekampen mot dem for tre måneder siden .