KRISTIANSAND: Tirsdag kveld spilte Vipers-jentene den ene av sine to treningskamper før neste torsdags cupfinale mot Larvik i Oslo Spektrum. Og etter et lengre kampopphold grunnet Møbelringen Cup og håndball-EM på LIllehammer og i Herning, var det en rusten Vipers-gjeng som slet det første kvarteret i Karusshallen tirsdag.

Først etter at Vipers-trener Peder Langfeldt tok timeout etter 13 minutters spill våknet spillerne.

Da hadde gjestene fra Oslo fått noen svært enkle mål og hjemmelaget virket "daue". Men så fikk Vipers fart på sakene og reiste sakte men sikkert i fra Nordstrand. Blant annet viste Veronica Kristiansen, Ingunn Birkeland og Emma Jonsson målteft, mens Janne Kjelstrup Olsen var en av de som kom inn tidlig i 1. omgang og var med på å sette fart i kampen for hjemmelagets del.

Hun var også god i forsvar, i tillegg til sine offensive bidrag.

Peder Langfeldts jenter vant til slutt kampen 35-23, mye takket være en god målvakt i Silje Galdal, som spesielt i 2. omgang vartet opp med flere gode redninger.

— I dag synes jeg vi var gode i ankomst-fasen. Når vi fikk flyt i spillet og fikk bredde framover skapte vi mange sjanser. I forsvar synes jeg vi var gode, selv om det var en del å rette på. Men vi byttet mye rundt, og det må ta litt av skylden, sier Langfeldt, som også testet ut flere forsvarsformasjoner underveis i kampen.

PS! Allerede onsdag møtes lagene til ny treningskamp. Avkast i Karusshallen er kl. 12.