KRISTIANSAND: — Dette var en kjempestøtte til det vi driver med. Utrolig deilig. Nå er jeg bare veldig glad!Nå er toppsatsingen reddet, og vi kan se fremover, sier en lettet og rørt styreleder i Vipers Kristiansand, Per Geir Løvstad til fvn.no. Han var sammen med daglig leder i klubben, Erling Høglo, på plass i byhallen i Kristiansand i kveld.

Med fire mot tre stemmer gikk kommunalutvalget i slutten av november inn for at Vipers Kristiansand skulle få én million kroner i lån. Fvn.no skrev i går, etter en ringerunde til partienes gruppeledere, at flertallet i bystyret også ville gjøre det samme.

I kveld gikk bystyret inn for å gi Vipers det sårt trengte lånet med 38 stemmer for, og 15 stemmer i mot.

Les også:

- Vi har jobbet siden 2006 for å bli kvitt gammal moro, samtidig som vi har jobbet for sportslig utvikling. Pengene vi skylder våre kreditorer har vært en ryggsekk vi ikke har blitt kvitt. Nå er vi kvitt den, og vi skal aldri komme i denne situasjonen igjen, sier Løvstad.

Det kommunale lånet er avdragsfritt i ett år, men det små betales renter fra dag èn. Deretter skal det nedbetales 250.000 kroner hvert år fra 31. desember 2012 til 31. desember 2015. Vipers må selv skaffe 500.000 kroner, før millionlånet ankommer Karusshallen.

Rådmann Tor Sommerseth og kulturdirektør Stein Tore Sorthe skrev tidligere en anbefaling der de viste til at «det som taler for å gjøre et unntak fra gjeldende prinsipper i denne saken, uten å skape presedens for andre saker, er det faktum at man ønsker å gjøre noe overfor et av byens idrettsklubber/lag på elitenivå.»

- Vi skylder kulturdirektøren en stor takk. Dette er til det beste for kommunen. Nå er vi klare til å flytte inn i Aquarama, og fylle den med masse underholdning for hele Sørlandet. Dette er en stor, stor dag, sier Løvstad