KRISTIANSAND: Om snaue to uker løper Vipers-spillerne ut til sin første cupfinale noensinne. Opp mot 3000 tilskuere vil fylle tribunene når Larvik er motstander i Oslo Spektrum. Til vanlig spiller sørlandslaget for snaue 500 mennesker hjemme i Karusshallen.

Jeg tror bare det blir en inspirasjon å spille for så mange tilskuere. Jeg gleder meg, jentene gleder seg og hele klubben gleder seg. En cupfinale er spesielt uansett, men dette blir en fest , sier Vipers-trener Peder Langfeldt.

Da vi spilte finalen i sluttspillet var det en del, men i cupfinalen blir det vel enda flere. Det gir litt ekstra nerver, men også litt ekstra vilje til å spille bra. Og det er bare bra å være litt spent , sier playmaker Lindy Taraldsen og får støtte fra Katrine Høyland.

Det blir en opplevelse. Det var gøy å spille semifinale i en smekkfull Karusshall, så jeg håper det blir en god sørlandsdelegasjon som kommer for å heie på oss , sier keeperen.

Les også:

Sørlandsdelegasjon

Vipers reserverte 500 billetter til cupfinalen, men har kun solgt to hundre av dem. Resten er sendt i retur til håndballforbundet, og går trolig til Follo (spiller herrefinalen mot Haslum, red.anm.), som ikke hadde problemer med å selge ut sine 800 reserverte billetter.

Vi skulle gjerne solgt alle billettene, men tror nok at mange har kjøpt privat og ikke gjennom oss. Men når vi ser på avstanden til Oslo og finaledagen, så er det vel som forentet. Våre resterende billetter blir nok solgt til Follo, og de har lovet å heie på oss , sier Atle Drøsdal som har vært ansvarlig for salg av Vipers' cupfinalebilletter.

Møter Nordstrand

Vipers lader opp til cupfinalen med to treningskamper mot Nordstrand tirsdag og onsdag i neste uke. Begge kampene går i Karusshallen.

Vi trener for fullt, men jentene får noen dager fri rundt jula. Vi har trent hardt til nå, og kommer til å slippe opp litt nå. Vi må huske at det kommer en haug av seriekamper over nyttår, de er også viktige , sier Langfeldt.

Noen av Vipers-spillerne har vært plaget med sykdom og noen småskader, men i følge Langfeldt er det ingenting alvorlig.

Se flere sportssaker på fvn.no/sport!