ARENDAL: Flertallspartiene Høyre, Frp og KrF i Arendal bystyre foreslår i sitt budsjett å bevilge 6 millioner kroner fordelt på de to neste årene for å få realisert en innendørs skatehall i Arendal.

I Kristiansand går partikollegaene i motsatt retning og foreslår kutt i rådmannens budsjettinnstilling.

Besøkte Vision for å se og lære

Og samme dag som Kristiansands Høyre, KrF, Frp og PP la fram forslaget som varsler kutt i støtten til Vision skatepark, gjestet representanter fra kulturnettverket i Arendal Vision for å se og lære.

I spissen for dem stod avdelingsleder for kulturnettverket i Arendal, Anne Lise Halvorsen.

— Inntrykket vårt er at Mike Troxel er en veldig engasjerende person som villig deler informasjon når det gjelder driften av stedet. Vi kan hente nyttig erfaring fra ham, sier hun.

Mike Troxel sier på sin side at det var en hyggelig opplevelse å møte politikere som virket begeistret både for tilbudet og de rimelige kostnadene.

— Det skjer ikke så ofte, smiler han.

Blir ikke like stort

Til tross for at skatehallen i Arendal kan få en prislapp som er åtte ganger så dyr som byggekostnadene til Vision skatepark, vil anlegget trolig bli mindre enn hallen i Kristiansand.

— Det blir ikke like stort, men basert på andres erfaringer, vet vi at størrelsen på lokalene må være attraktiv. Hvis ikke er det ikke noen vits. Da må vi heller vente til noe bedre dukker opp, sier Halvorsen og påpeker at Arendal allerede investerer i skateanlegg utendørs.

Det er i forbindelse med arbeidet med det nye parkeringshuset i fjellet mellom Pollen og Barbu, at Arendal kommune er blitt tilbudt at det kan skytes ut plass til en skatehall for prisen av 6 millioner kroner.

— Dette kommer veldig bardus på oss, så det er ikke fattet noe vedtak ennå, men vi må ta stilling til om vi ønsker å si ja eller nei til dette tilbudet, noe vi nå undersøker, sier leder av komiteen for kultur, næring og miljø, Arne Austenå (Frp), til fvn.no.

Busslass fra Arendal

Og Arendals kulturutsendinger var ikke mindre begeistret for planene om en innendørshall etter besøket i Kristiansand.

— Vi trenger en innendørshall i Arendal og vi vet at skaterne våre er veldig fornøyd med hallen i Kristiansand og tilbudet som er der, sier Halvorsen og forteller at det går busslass fra Arendal til kristiansand med ivrige skatere.

Nå kan Arendal bli stående uten konkurranse fra Kristiansand, dersom det nye budsjettforslaget går gjennom. Da har Troxel varslet at de ikke klarer å drive stedet videre, etter å ha huset byens skatemiljø i to år.

Halvorsen blir overrasket når fvn.no forteller at partikolleger i Kristiansand foreslår kutt.

— Det er et stort skatemiljø i kristiansand og de representerer mange ungdommer. Skaterne bør likestilles med annen aktivitet, dersom det lar seg gjøre. Man tilrettelegger jo for idrettshaller og det samme bør gjelde denne brukergruppen, så hvis de kutter er det synd, sier Halvorsen.

For Arendal gjenstår det nå å sikre en fornuftig driftsplan.

— Hvis man går inn for dette, må vi jobbe seriøst med å finne en fornuftig drift. Vi er absolutt ikke i mål, men politikerne er absolutt positive, sier Halvorsen.

- Et sterkt ønske

halvorsen1.JPG Foto: Tore Andre Baardsen

En av dem er ordfører Einar Halvorsen (H) som sier at det lenge har vært ytret ønske om et innendørs skatetilbud i Arendal sentrum.— Det har vært et sterkt ønske fra ungdommens bystyre om å få et slikt tilbud, så nå vurderer vi om vi kan inkorperere dette i det arbeidet som allerede pågår i Arendal sentrum, sier ordføreren.

Han sier kommunen nå satser friskt på idrettsanlegg i form av tennishall, turnhall og idrettshall.

— Det er en fantastisk satsing vi gjør, men vi ser også at vi har endel uorganiserte ungdom som også trenger et tilbud, og vi tror at vi kan få det rimelig på, sier han.

Hvorvidt Arendals nye skatehall blir en realitet blir avgjort når budsjettforslaget skal opp til vedtak i neste uke.