KRISTIANSAND: — Dette må bare ordne seg. Alle andre alternativer er for dumme, sier Jon Døviken, styremedlem i Vision Skatepark i Kristiansand, til fvn.no.

Etter syv måneders operativ drift er skateparken på Lund i behov av kommunal støtte for å sikre videre drift. I alt trenger Vision skatepark 500.000 kroner i kommunal støtte. Per i dag ligger det inne en innstilling på 200.000 kroner.

— Vi er veldig glad for det, men det er ikke nok, og det vet de, sier Døviken, som karakteriserer situasjonen som fortvilende.

- Vinn eller forsvinn

  • Vi har kommunisert klart og direkte at dersom kommunen ikke finner 500.000 kroner til dette prosjektet, så er vi ikke interessert i å drive hallen videre. Dette er vinn eller forsvinn. Vi kan ikke drive på sparebluss, forteller Døviken.

Han mener de helt fra planleggingsstart har kommunisert klart og tydelig overfor kommunen at dersom skatehallen skal kunne fungere, så må den finansieres etter en tredelt modell bestående av billettinntekter, bidrag fra næringslivet og bidrag fra Kristiansand kommune. Så langt går to av tre modeller etter planen.

— Både billettinntektene og bidrag fra næringslivet går strålende. Vi har lagt fram regnskap for kommunen som viser at vi driver i balanse. Vi klarer vår del, sier Døviken, som nå ønsker at kommunen kommer på banen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var trangt om plassen da Vision Skatepark åpnet i april i år. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

— Billig driftsmodell

Skatehallen har åpent syv dager i uken og har et totalbudsjett på halvannen million. Det inkluderer leie av lokaler og ansatte.

— Det er en ekstremt billig bedriftsmodell i forhold til hva det ville ha kostet dersom det ble drevet av kommunen, mener Døviken.

Prosjektet med den nye skatehallen startet som et eneste stort dugnadsprosjekt under ledelse av Mike Troxel før jul i fjor. På rekordtid klarte frivillige, kommunale og private bidragsytere å få på plass en innendørs skatehall i storformat.

Hallen ble åpnet med lange køer og stinn brakke av små og store skatere i april i år.

I tillegg til å trekke til seg ungdommer har hallen også vekket nasjonal interesse. Etter bare noen måneders drift ble det besluttet at NM i skating 2010 skal arrangeres i Vision Skatepark. Nå er det under forutsetning av at hallen fortsatt eksisterer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Danske Nicky Guerrerro imponerer med en handplant under åpningen av Vision Skatepark i april i år. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

Døviken håper imidlertid at kommunen tar til fornuft slik at de ansatte heller kan konsentrere seg om å utvide hallen og gjøre den til Norges desiderte største, framfor å beslutte om hallen nå må legges ned.

— Da får vi heller legge ned

  • Vi har forståelse for at det finnes mange gode prosjekter å støtte, men dette er et billig prosjekt for kommunen. Hvis ikke byråkratene ønsker å prioritere denne hallen, så er jo det et sterkt signal til oss, sier Døviken som ikke har noe personlig ønske om å fortsette å jobbe gratis.

— Da får vi heller legge hallen ned og bruke kreftene våre på noe annet.

Han legger ikke skjul på at han er overrasket over innstillingen til prosjektet.

— Vi er litt forbauset. Alle vi treffer i kommunen og næringslivet synes at dette er et strålende prosjekt, men hvis ikke byråkratene synes at prosjektet er godt nok til at det skal holdes i live, er det over og ut.

Hva mener du? Si sin mening!