KRISTIANSAND: — Jeg tror det blir moro. Det er bra lokale band som spiller konsert. Vi har minirampkonkurranser og vi skal bare ha det gøy i sammen, sier daglig leder i Vision Skatepark, Mike Troxel, til fvn.no.

Sammen med Activist Amnesty International, feirer han og skatemiljøet at det er to år siden Vision Skatepark åpnet til lange køer og stinne brakke på Lund. Suksessåpningen skjedde etter åtte måneders intens jobb med å få politikere, næringsliv og sponsorer til å støtte prosjektet og deretter bygge innendørshallen nærmest på dugnad.

Bursdagsfeiringen byr på skatekonkurranser og konserter med Honningbarna og Salvador Sanchez.

Troxel ønsker å utfordre og inspirere skaterne til storheter på flere nivåer enn skating og samarbeider derfor med Amnesty som i dette tilfellet også står for musikkmenyen.

— Bandene er lokale, men Honningbarna har også noe på hjertet, noe som er viktig. De snakker ikke bare om å feste, dop og drikke, sier Troxel.

Har vakt nasjonal interesse

I løpet av sine to leveår har hallen vakt nasjonal oppmerksomhet med sine 1600 kvadratmeter, og vært arena for den gjeveste skatekonkurransen på norsk jord, nemlig NM i skate.

— Når jeg ser på hva vi har gjort og hva vi har fått til, så er det bare helt utrolig alt det som har skjedd.To år er en bra start, men vi håper at vi i løpet av de neste 2-5 årene skal stabilisere oss økonomisk, så vi kan eksistere de neste 20 årene også, sier han.

Han mener hallen er avgjørende for å videreutvikle lokale skatetalenter og samtidig gi en gruppe mennesker et sted å høre til.

— Hvis du gir mennesker et sted å være så har det evnen til å forandre samfunnet. Men det er noe man ikke ser etter to år, men ti år, mener han.

Vil videreutvikle hallen

Han har i tillegg håp om å videreutvikle den gigantiske hallen til å romme langt mer enn bare skating. For Troxel vil ikke bare gi skaterne et sted å være, men også skape en arena for konserter og ulike «workshops» innen blant annet film og ikke minst kosthold.

— Skaterne er atleter og de ønsker å være bra på det de gjør. Da er det de spiser avgjørende for å holde kroppen i form så man kan prestere, poengterer han.

- Det er ingen liten plan du presenterer?

— Nei, det er ingen liten plan, men jeg har aldri vært tilhenger av å planlegge i små format, humrer Troxel.

Det blir trolig heller ingen bursdagsfeiring i lite format når hallen åpner for skatelystne klokken 17.