KRISTIANSAND: – Jeg vet ingenting. Positivitet er lite verdt, om det ikke kommer penger. Jo lenger de venter, dess lengre må vi vente med å planlegge fremtiden, sier en smånervøs Mike Troxel til fvn.no.

Formannskapet fikk onsdag en orientering om skateparken på Lund av kulturdirektør Stein Tore Sorthe. Som på sin side forklarte at han tirsdag hadde funnet 60.000 kroner å avse fra sitt budsjett – ikke ei krone mer.

Dermed var det opp til formannskapet å finne dekning for det overskytende. Litt av grunnen til at politikerne onsdag nektet å realitetsbehandle saken, er at de ikke har fått en skriftlig søknad på bordet, med regnskap og nøyaktige beløp som trengs for videre drift.

– En ekstremt uryddig behandling av en sak, betegnet ordfører Per Sigurd Sørensen (H).

Mens noen snakket om at parken trenger 400.000 kroner for å dekke årets husleie, snakket andre om 240.000. Også det årlige behovet, på i størrelsesorden 800.000, skal kvalitetssikres. Disse to bevilgningene vil så bli tatt stilling til henholdsvis i neste formannskapsmøte, 14. september, og ved budsjettbehandlingen før jul.

Både kulturdirektøren og rådmannen advarte mot å åpne pengesekken fordi de mener selskapet bak parken må – som andre foretak – bedrive tæring etter næring.

– Vi har særbehandlet for eksempel Start og Quartfestivalen tidligere, så om vi ønsker det, kan vi særbehandle skateparken, svarte Harald Hageland (SV).

Og alt tyder på at formannskapet vil sørge for at skaterne holder seg på beina, eller rullebrettet for den saks skyld.

– Vi er veldig fornøyd med skateparken, som virker forebyggende, ikke bare for folkehelsa. Hvis vi ser på andre kulturtildelinger er 800.000 et relativt beskjedent tall, mente Tor S. Utsogn (Frp).

Varaordfører Mette Gundersen (Ap) lovte å tale skaternes sak når idrettsstyret i NIF kommer til Kristiansand neste uke. I dag regnes nemlig ikke skating som idrett, og man går dermed glipp av tippemidler og alskens tilskuddsordninger.

De årlige tildelinger fra kommunen har hittil ligget på om lag en halv million kroner, men etter at skateparken ble utvidet er husleia økt til 66.000 kroner måneden. Samtidig har sponsorinntektene stupt fra 800.000 i oppstartsåret 2009 til 200.000 i år.