KRISTIANSAND: — Innen 1. september trenger vi opp mot 400.000 kroner. Vi har ikke betalt strøm og husleie siden februar, sier daglig leder i Vision skatepark, Mike Troxel.

Allerede i mai orienterte han politikerne i kulturstyret, men i følge ham ble ikke informasjonen derfra videreformidlet til de som kunne gjort noe med det.

I finansieringsplanene for skateparken var det lagt til grunn en tredelt finansiering. 1. Kommunale penger. 2. Billettinntekter. 3 Sponsorer og reklame.

ALDRI

— Kommunen har aldri klart å dekke sin tredel, og vi har heller ikke klart å få inn nok på sponsorsiden, sier Troxel.

Bare husleien i skateparken er på 66.000 kroner i måneden, og i tillegg kommer strøm. Støtten fra kommunen i år har vært på 400.000 kroner, men han trengte 550.000. Neste år kommer han trolig til å be politikerne bevilge 650.000 kroner for å få hodet over vannet.

BILLIG

— Selv om vi er dobbelt så store og har åpent dobbelt så mye som skateparker andre steder i Norge, koster det mye mindre å drive oss, sier Troxel.

Han nevner at i Bergen får skateparken 4-5 millioner i året, i Oslo får de tre millioner kroner i året pluss gratis leie.

— Hvis bare kommunen kunne betalt strøm og husleie, skulle vi klart resten, sier han.

VALGKAMP

I går hadde Troxel besøk av varaordfører Mette Gundersen (Ap), tidligere har også ordfører Per Sigurd Sørensen (H) gjestet parken, og Troxel oppfattet dem som veldig positive til å gjøre noe. Troxel håper valgkampen kan bidra til å skaffe sårt tiltrengte kroner i kassa.

Onsdag kveld samles rundt 30 engasjerte foreldre seg i skateparken for å planlegge hvordan de skal klare å skaffe pengene.

— Vi vil kjempe for å få dette til. Vi har ikke råd til å miste dette fantastiske tilbudet til barna våre, sier Ann Margaret Bisseth Tambs.

Foreldrene satser på å få inn sponsorkroner og samtidig yte press på sentrale politikere, både for å løse akuttproblemene, og å bidra til mer penger fra neste år.