KRISTIANSAND: — Det er en tragedie for hele skatemiljøet dersom skatehallen blir lagt ned. sier daglig leder ved skatebutikken Robins Hood i Kristiansand, Robin Callander Staaf, til fvn.no.

Les også: - Dette er vinn eller forsvinn for skatehallen

Miljøet trenger hallen: Robin Callander Staaf mener det er en tragedie for skatemiljøet dersom skatehallen på Lund blir besluttet nedlagt. Foto: Arkiv/Irene Svozilik

Han er én av over tusen, som har meldt seg inn i støttegruppen på nettstedet facebook: "Nei til nedlegging av skatehallen på Lund".

Reaksjonene har med andre ord ikke latt vente på seg etter at det ble kjent at Vision skatepark trenger en halv million kroner i kommunal støtte for å sikre videre drift. Hvis ikke er det kroken på døra for den nye skatehallen på Lund allerede fra nyttår av. Diskutér saken her

Styremedlem i Vision Skatepark, Jon Døviken, understreker overfor fvn.no at dette er deres egen beslutning dersom kommunen ikke er med på en tredelt finaniseringsmodell av hallen.

— Vi kan ikke drive på sparebluss, sa han til fvn.no tidligere denne uken.

— Hallen betyr veldig mye for miljøet. Nå fungerer det hele året, og ikke bare om sommeren. Dessuten slipper man å rekruttere nye medlemmer, for det fungerer mer dynamisk nå, forteller Staaf.

Foto: Skjermbilde

— Ekstremt trist for miljøet

Også skateproff fra Kristiansand, Michael Sommer, har meldt seg inn i facebookgruppa og reagerer med vantro på at det kan bli aktuelt å legge ned den store innendørshallen.

Ekstremt trist: Michael Sommer mener enhver by trenger en skatehall for å opprettholde et miljø som kan utvikle proffer. Her fra en skatecamp i Nybyen. Foto: Arkiv/Irene Svozilik Foto: Irene Svozilik

— Hvis den hallen blir lagt ned så er det helt umulig å ha et skatemiljø på vinterstid, sier Sommer til fvn.no og legger til:- Enhver by trenger en skatehall. Det er helt umulig å ha et skatemiljø på vinteren hvis ikke man har en innendørshall. Det betyr slutten for veldig mange skatere. Hvis det skjer er det både drastisk og ekstremt trist for miljøet.

Han håper at det nå kan komme til en løsning slik at han fortsatt kan reise hjem på ferie til Kristiansand og samtidig holde skateferdighetene vedlike. I tillegg har han sett fram til å delta under neste års NM i Kristiansand.

— Det hadde vært helt sinnsykt bra om vi hadde fått til NM i 2010 slik at vi kan få vist det gode miljøet vi har her nede, forteller han.

Skal man tro fritidssjefen i Kristiansand kommune, er ikke det en umulighet.

- Løpet er ikke kjørt

Fritidssjef i Kristiansand kommune, Annelise Hornang, sier til Fædrelandsvennen at løpet ikke er kjørt for skatehallen, og at hun har tro på en løsning.

— Vi jobber med saken. Ifjor la politikerne inn 350.000 kroner, men det var et engangsbeløp. Rådmannen la inn 200.000 kroner i budsjettforslaget sitt på onsdag, men vi vil drøfte dette på nytt med rådmannen, sier hun til fvn.no.

Selv foreslo hun at skatehallen skulle få 500.000 kroner, som er det Vision skatepark har søkt om for videre drift. Hun understreker at kommunen er blitt framlagt et regnskap som viser at skatehallen drives sunt. Hun er også klar på at skatehallen har klart å dekke et behov i byen.

— Vi vil fortsette å drøfte saken internt, og jeg vil også legge fram saken for politikerne i kulturstyret på onsdag.