_MG_9581b.jpg Foto: Heida Gudmundsdottir
_MG_9566b.jpg Foto: Heida Gudmundsdottir

— For meg er det viktig å få en skikkelig avslutning på trenerkarrieren, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

Han er inne i sin andre og siste sesong i Vipers - og som trener på seniornivå overhodet. Etter å ha dominert norsk håndball som spiller i en årrekke, og deretter trent en rekke toppklubber foruten landslaget, er det kun få måneder igjen av livet på håndballbanen på toppnivå. Det som gjenstår nå er å sette et verdig punktum.

- Aldri jobbet så mye

— Jeg har aldri jobbet så mye som i mine to år i Vipers, og det har jeg gjort fordi det er viktig å få en god avslutning. Jeg synes alltid jeg har jobbet mye, men da har jeg gjerne sett én av motstandernes kamper på video i forkant. Men Lublin så jeg i tre kamper, og det samme gjorde jeg med Halden. Det har jeg aldri gjort før. Men jeg gjør det fordi jeg skal kunne gi jentene så nøyaktig informasjon om motstanderen som mulig, sier Pettersen.

I

Vipers-trener Gunnar Pettersen på sidelinjen. Foto: Herman Folvik

ngenting overlates til tilfeldighetene. Og nå har det virkelig begynt å gi resultater. Fire kamper på nyåret har gitt fire strake seirer. Sist lørdag ble det polske storlaget Lublin slått 28-22slik at Vipers har seks mål å gå før returen på lørdag. Onsdag lekte Vipers seg til en 37-18-seier mot Molde, og har los på bronsemedaljen, som de satte som et mål før sesongen.

Mangler finale

Men én ting mangler han fra tiden i Vipers: En finale i NM, sluttspillet eller europacupen.

— Jeg har vært i finale med alle lag jeg har trent. Med Sandefjord vant vi sluttspill- og cupfinale, med Skiens Ballklubb vant vi NM-finale, i Tertnes europacupfinale, med Larvik vant vi cupfinale. I tillegg vant vi Spar-serien da jeg trente eldstesønnen min og Bring-finalen med yngstesønnen. Som landslagstrener rykket vi opp fra C via B til A-VM. Riktignok har jeg ikke vært i noen finale med landslaget, men deltakelse i A-sluttspillet med Norge ser jeg på som en finale, sier den merritterte treneren.

- Seriemedalje viktigst

Tre-fire måneder før han er ferdig som trener, er det ettermælet som står på spill.

— For meg er det viktig at vi kommer til en finale, enten i sluttspillet eller i europacupen - eventuelt å ta seriemedalje. Men hvis jeg kan velge, er seriemedalje aller viktigst for meg.

- Gleder meg til å bli ferdig

I fjor vår ble det klart at denne sesongen kom til å bli hans aller siste. Norges Håndballforbund offentliggjorde sine nye kompetansekrav, som innebar at alle eliteserietrenere fra sesongen 2017/2018 må ha sertifisering på høyeste nivå, et krav Pettersen ikke kunne innfri. Og heller ikke ønsket å innfri. Han hadde dessuten heller ikke et ønske om å ta de nødvendige kursene.

— Skulle jeg fortsatt, måtte det blitt mer enn en ettårskontrakt, og det kan jeg ikke nå. Men jeg gleder meg til å bli ferdig med trenerkarrieren, sier Gunnar Pettersen.

Som kjent er det Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen som overtar Vipers kommende sesong.