— Hun har taklet den overgangen helt supert. Karin er den eneste keivhendte spilleren vi har, og vi er helt avhengig av at henne fungerer, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen etter 37-19-seieren mot Molde.

Mot Molde scoret Weigelt åtte av Vipers’ 37 mål. Totalt har hun scoret 46 mål på 11 kamper, noe som utgjør et snitt på 4,2 mål per match. Det er et mål bedre enn Vilde Kaurin Jonassen, som har blitt toppscorer i tre av fire kamper etter jul, på motsatt kant.

Skadde Ulrika Olsson er Vipers’ mest målfarlige spiller med 56 mål på ni kamper. Marta Tomac har 51 nettkjenninger på 11 kamper.

— Jeg synes det har gått fint. Jeg er bare glad for å hjelpe til for lagets beste. I tillegg har jeg spilt kant litt før jeg kom til Vipers og Norge, sier Weigelt, som har spilt mest bakspiller i Vipers tidligere.

Legger opp til mye kantspill

Kun en Tomac i et vanvittig scoringshumør var foran Weigelt på mållisten onsdag kveld. Tomac gir 31-åringen fra Sveits mye av takken.

— Kantene gir oss bakspillere veldig mye rom når de er så målfarlige som Vilde og Karin er om dagen. Da er det lett at forsvaret glemmer oss litt, sier Tomac.

Pettersen oppfordrer hans lag til å bruke kantspillerne mye, noe han har hatt stor suksess med etter jul. Vipers har nå fire av fire seire siden 3. januar.

Vipers-trener Gunnar Pettersen er imponert over måten Karin Weigelt har taklet omskoleringen fra bakspiller til høyrekant på. Foto: Herman Folvik

— Kantene fungerer veldig bra om dagen, og vi ønsker at de skal involveres mye. Både Vilde og Karin skyter veldig sikkert og godt. De løper også fra forsvaret, sier Pettersen.

Imponert over erstatteren

Islendingen Stefansdottir følger Vipers tett og ser hver kamp i Aquarama. Hun er imponert over hva Weigelt viser på den vante plassen hennes.

— Karin har taklet det veldig bra, og ivaretatt plassen godt. Det spørs om jeg får den tilbake nå. Også alle de andre spiller bra om dagen. Det er gøy å se, sier Stefansdottir.

Karin Weigelt scoret åtte mål mot Molde. Foto: Herman Folvik

Jonassen har vært i rampelyset den siste uken, men måtte ta til takke med «bare» seks mål mot Molde. Hun gleder seg over Weigelts suksess.

— Jeg er veldig fornøyd med kant-kollegaen min. Hun er veldig rask og trygg i skuddene. Hun er vanskelig å få tak på. Det er gøy å se, sier Jonassen.

To nye kanter scoret også

Weigelt, som har nærmere 100 landskamper for Sveits, er fornøyd med utviklingen.

— Det går bare bedre og bedre. Det var litt uvant i starten, og jeg måtte tilpasse meg litt. Men jeg synes det har gått ganske fint. Det blir stadig mer og mer mål, og vi vinner mye kamper om dagen. Det gjelder å fortsette med det, sier kantspilleren med en bakgrunn fra tyske Frisch Auf Göppingen, VfL Sindelfingen og Bayer 04 Leverkusen og sveitsiske LC Brühl SG.

På tampen av oppgjøret mot Molde kom de unge kantene Hanne Andve (19) og Karoline Olsen (17) inn. Begge tegnet seg på scoringslisten med henholdsvis to og et mål hver.

— Det var gøy at de fikk testet seg. Jeg synes de griper muligheten veldig godt. Det er alltid moro å se. Så kan du si at Molde var dårlig, men de taper ikke slik mot mange andre lag. Vi gjør en meget god kamp, sier Pettersen.

Lørdag venter Lublin i returkamp i åttedelsfinalen. Vipers vant lørdagens kamp 28-22 i Aquarama. Neste seriekamp er onsdag borte mot Rælingen.