— Etter VM har flere spillere som deltok i mesterskapet ringt oss. Vi begynner å bli en attraktiv klubb for spillere. Folk har fått med seg hvem vi er, noe som er veldig gøy, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Etter VM-suksessen hvorVipers hadde tre spillere i finalen (Jessy Kramer og Lynn Knippenborg for Nederland, og Marta Tomac for Norge) har Kristiansand-klubben fått et navn utenfor Norges grenser. Kun Larvik og Gyør fra Ungarn hadde flere spillere representert i VM-finalen enn Vipers.

— Det er gøy at vi blir lagt merke til. Det må jeg si, sier sportslig leder Peder Langfeldt, som var på plass i Danmark under mesterskapet og fulgte med på mulige nyervervelser.

Aktuelle spillere

Vipers vil ikke si fra hvilke land spillerne kommer fra, men det skal dreie seg om utøvere som kan være aktuelle å hente. Klubben vil jakte forsterkninger i samråd med den kommende treneren Kenneth Gabrielsen, som trener Glassverket ut sesongen.

— Det er noen stykker som vi vil se litt på. Vi må prate litt med Kenneth og se på forskjellige brikker, sier Langfeldt.

Marcussen uttalte under presenteringen av Gabrielsen i desember at Vipers skal bli Norges beste klubb. Torsdag sa han at Vipers har som mål å spille Champions League om to år. Å få spille europeiske kamper er noe spillerne som kontakter Vipers er opptatt av.

Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, forteller at klubben har blitt kontaktet av flere spillere som deltok i VM etter mesterskapet. Foto: Reidar Kollstad

— De spør om vi ønsker å spille i Europa. Da sier jeg «ja, men dette er noe vi må gjøre sammen. Kom og bidra, så fikser vi dette», sier Marcussen, som understreker at Europacup-deltagelse er kostbart.

Ifølge Langfeldt er Europa-spill helt nødvendig.

— Det er viktig for alle. Det å ha ambisjoner og få internasjonal matching er avgjørende, sier han.

— Alfa omega med Europa

Håndballekspert i TV2, Randi Gustad, mener norsk eliteserie ikke er nok for å hente spillere fra øverste hylle.

— Det er alfa omega å spille ute i Europa hvis man skal skaffe seg nye spillere med høy kvalitet. Så kul er ikke den norske eliteserien for damer, at det i seg selv er lokkemiddelet for å få dem hit, sier Gustad.

Den tidligere landslagsspilleren er meget positivt til Vipers' ambisjoner og sørlendingenes kommende trener.

— Det blir veldig spennende med Kenneth som har gjort en utrolig jobb i Glassverket. Han kommer sikkert til å ta med seg nye spillere han til Vipers, tror Gustad.

Vipers-spillerne positive

Sørlendingene viste seg fra en strålende side lørdag kveld, og banket polske Lublin 28— 22 i den første åttedelsfinalen i Cupvinnercupen. Vipers-jentene liker å delta i Europacup, selv om det gir et tøffere kampprogram.

Spillerne stortrives med å spille i Europa. Lørdagens kamp begeistret også de 1250 på tribunen. Foto: Herman Folvik

— Jeg synes det er veldig gøy. Det er litt annerledes enn den vanlige ligaen. Det gir litt ekstra motivasjon, sier Jessy Kramer.

— Europacup er litt ekstra stas. Vi møter mye av det samme i eliteserien, så det er godt å møte noen andre. Det er gøy å møte det beste polske laget, mener Marta Tomac.