Strekspiller Kari Brattset (t.v.) er også ei Vipers har notert seg. Foto: NTB Scanpix
Jeanett Kristiansen, bakspiller. Foto: topphandball.no

— Vi er klar over at de er ledige på markedet, sier Peder Langfeldt, sportslig leder i Vipers.

— Jeg tror Vipers er en klubb på vei oppover, men utover det har jeg ingen kommentar, sier Kari Brattset.

Jeanett Kristiansen, bakspiller. Foto: topphandball.no

Brattset og Nørstebø har vært to av Glassverkets nøkkelspillere både på fjorårets sølvlag og på årets lag som fort kan komme til å kopiere suksessen. Begge spiller på rekruttlandslaget, Nørstebø har i tillegg noen få A-landskamper, mens Brattset har vært på enkelte samlinger. Da Norge nylig ble verdensmestere i Danmark, hadde begge status som hjemmeværende reserver. Bakspiller Jeanett Kristiansen er lillesøster til tidligere Vipers-spiller og fersk verdensmester, Veronica Kristiansen — og toppscorer i Glassverket med 64 mål på ni kamper.

- Vil tilføre alle klubber noe

Brattset har vært et like klart førstevalg på streken til Glassverket som det venstrehendte Nørstebø har vært på lagets høyreback. Etter nyheten om at de forlater klubben ble klar, har det vært spekulert i om de kommer til å følge sin trener, Kenneth Gabrielsen, som etter sesongen gir seg i Glassverket for å ta over Vipers.

Strekspiller Kari Brattset (t.v.) er også ei Vipers har notert seg. Foto: NTB Scanpix

— Peder tar seg av alt av spillerlogistikk i Vipers, men dette er utvilsomt spillere som kan tilføre noe til alle klubber i både Norge, Sverige og Danmark, sier Gabrielsen.- Vi vet hvem de er. Men vi holder på med å evaluere troppen vi har, i tillegg til at vi sikkert kommer til å sjekke ut 30-40 spillere, sier Langfeldt, som så langt ikke har vært i kontakt med duoen.

Les også: Vipers slo polsk topplag i europacupen.

Trioens agent, danske Kristina Bille, forteller dog at Vipers har kontaktet henne, slik også flere andre danske og norske klubber har gjort.

— Vipers har kontaktet meg om alle tre, sier Bille.

- På vei opp og fram

Det har Bent Svele, håndballekspert i TV2, full forståelse for.

— Vipers har behov for både en keivhendt spiller og en linjespiller. Disse to er dessuten på vei opp og fram, og i tillegg er de i vannskorpa til landslaget, sier Svele.

Han sier følgende om spillernes kvaliteter:

— Nørstebø er en god forsvarsspiller med et bra skudd. Brattset er en stor linjespiller som i tillegg er bevegelig og rask. De er begge klare førstevalg i sine posisjoner i Glassverket, og vil være solide tilvekster i Vipers om de går dit.

Champions League

Overfor Fædrelandsvennen legger ikke Brattset skjul på at hun har høye ambisjoner.

— Jeg har en drøm om å spille i Champions League og mesterskap med landslaget. Det er det jeg jobber for, sier 24-åringen.

Vipers kan glede seg over at de nå fremstår som en attraktiv klubb å spille for.

Kenneth Gabrielsen svarer som følger på spørsmål om det er aktuelt å ta med seg spillere fra Glassverket til Vipers:

— Vi er i en kartleggingsperiode, og hvordan troppen vil se ut er det for tidlig å si noe om nå. Kari og Kristin er bare to av flere ledige spillere på det skandinaviske markedet. Peder jobber med dem som jeg har sagt jeg ønsker å ha med videre. Hvis vi får nei av noen av dem som er på utgående kontrakt, må vi kartlegge hvem som er ledige for å fylle deres posisjoner. Vi har ikke kommet så langt i prosessen som folk har fått inntrykk av.