— I dag har jeg fått et motivasjonskick. Særlig likte jeg den biten om mental trening, fordi jeg selv har jobbet mye med den mentale biten og fått erfare hvor viktig det er. Da er det gøy å se at de beste i verden også driver veldig mye med dette, sier kristiansanderen Hakeem Teland - som nylig vant fire gullmedaljer i Olympic Hopes, som samlet verdens beste padlere i alderen 15-17 år.

Toppidrettssjefen deltok

Lørdag var han på plass på åpningsseminaret til Olympiatoppen Sør, hvor blant andre toppidrettssjef Tore Øvrebø og Inge Andersen, generalsekretær i Norges Idrettsforbund var blant foredragsholderne. Det var også Arne Jørstad Riise fra Olympiatoppen sentralt som fortalte om viktigheten av den mentale biten i toppidretten.

Sportssjef Atle Kvålsvoll fortalte om hvordan Team Sparebanken Sør jobber, og stilte i tillegg spørsmål til Andreas Vangstad for å finne ut hvordan han har klart å ta steget fra å være en habil o-løper til å bli et av Norges aller største sykkelhåp.

Tilhører Trine Mjåland syntes det særlig var interessant å få et innblikk i hvordan Vangstad går «all-in» mot verdenstoppen som syklist.

- Fikk meg en påminner

— Andreas virker som en veldig profesjonell utøver med gode verdier. Han har tatt et valg om å gå «all-in», et valg jeg også må minne meg på at jeg har tatt, sier Norges beste 800 meter-løper, som nå er gravid.

I tillegg til foredragene, hvor også det tidligere håndballesset Kristine Lunde-Borgersen pratet om «betydningen av gode relasjoner mellom trener og utøver», ble OLT Sørs fagavdelinger presentert, inkludert avdelingen for idrettsernæring.

— l dag har jeg fått en påminner om at det alltids er ting jeg kan gjøre mer seriøst, som kostholdsbiten, sier orienteringsløper Morten Jørgensen, som deltok i sommerens junior-VM - for USA.