— Alle kommer bortsett fra to stykker. Det er kjempestas at så mange kommer. Det var på ingen måte gitt at så mange kunne komme, sier Tore Løvland, prosjektleder for Idrettsgalla Sør.

De eneste som ikke kommer er landslagstrener på skøyter, Sondre Skarli, og ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic, som begge er opptatt med sine trenergjerninger.

Strømsvåg konferansier

Det er TV2s sportsanker, Julie Strømsvåg, og det tidligere sykkel-esset Dag Otto Lauritzen som skal være konferansierer for arrangementet hvor det i tillegg til prisutdelingen også blir underholdning fra scenen. Målet var totalt 500 gjester, inkludert alle dem som også måtte kjøpe billett.

— Vi når ikke 500, men vi kommer i alle fall til å passere 400, sier Løvland.

— Hva skal til for at dere blir fornøyd?

— At gjestene går fornøyde hjem. Noen vil selvsagt bli skuffet fordi de ikke vant pris, slik skal det være for konkurransemennesker, men jeg håper de uansett synes det var stas å bli nominert. Og at de som var der har lyst til å komme igjen, sier Løvland, som ikke legger skjul på at de spente.

Priser i ni kategorier

— Det er første gang vi gjør dette ordentlig. Det er klart jeg er spent på hvordan det blir mottatt.

Det skal deles ut priser i ni forskjellige kategorier, i tillegg til «årets ildsjelpris», som leserne av Fædrelandsvennen har stemt fram.

PS! Fvn.no har direktesending fra Idrettsgalla Sør fra lørdag klokka 19.00.