Lørdag 24. oktober arrangeres årets Idrettsgalla Sør i Aquarama i Kristiansand. Det er idrettskretsene i Vest— og Aust-Agder som står bak arrangementet, og nå har nominasjonene kommet.

Det skal deles ut priser i ni ulike kategorier. I tillegg skal Vest-Agder og Aust-Agder kåre «Årets ildsjel» i hvert fylke.

Starts Kristoffer Ajer er blant de nominerte i klassen «Årets unge utøver». Der konkurrerer 17-åringen fra Rælingen mot sandvolleyball-duoen Mathias Berntsen/Anders Moi og kajakkpadleren Hakeem Treland.

— Det er selvfølgelig kjempemorsomt å bli nominert. Det har vært en sesong med mange opp- og nedturer, men om jeg skal vurdere egne prestasjoner er jeg veldig fornøyd. Jeg hadde absolutt ikke forventet å bli nominert, så det er noe jeg setter stor pris på. Jeg gleder meg, sier Ajer til Fædrelandsvennen.

Kristoffer Ajer kan vinne prisen som "Årets unge utøver" på Sørlandet.

I juryens beskrivelse av midtbanespilleren står det følgende;

«Kristoffer Vassbakk Ajer var tidenes yngste Startspiller da han debuterte i Tippeligaen i 2014, bare 16 år gammel. I 2015 sesongen har han vært en av klubbens viktigste spillere, hvor han har blant annet har stått bak åtte av lagets scoringer. Da laget løp ut til årets første Tippeligakamp på Åråsen, bar han også kapteinsbindet. Et tydelig bevis på at han er en flott ledertype, til tross for sin unge alder.«

ØIF Arendal-dobbel?

ØIF Arendal, som har fått en knallstart på årets sesong i eliteserien i håndball, kan stikke av med to priser. Marinko Kurtovic er én av tre nominerte i klassen «Årets trener», mens ØIF Arendal konkurrerer mot Kristiansand Badminton Klubb og Kristiansand Orienteringsklubbs Jukola-lag som «Årets lag/team».

«Klubben har satt håndball som toppidrett på Agder-kartet på en forbilledlig måte. Seriemestere og cupmestere sesongen 2014/2015. En utrolig sterk prestasjon som taler for seg selv», står det å lese om prestasjonene til ØIF Arendal.

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic er nominert til "Årets trener". Foto: Jan Espen Thorvildsen

Kristiansanderen Andreas Vangstad, som deltok i temporittet under VM i sykling i USA i september, er en av tre utøvere som kjemper om tittelen «Årets mannlige utøver» på Sørlandet. Konkurrentene hans i klassen er AIK Lund-bokseren Jamshid Nazari og skiskytteren Lars Helge Birkeland, som denne sesongen er inne i sitt andre år som eliteløper på landslaget.

— Mange sterke kandidater

Solveig Pedersen sitter som juryleder for arrangementet. Hun har store forventninger til den store festdagen.

— Vi har store ambisjoner for dagen, og det ligger i hvert fall an til å bli et kjempebra arrangement, sier Pedersen.

— Hva kan du si om de nominerte?

— Jeg synes vi hadde mange sterke kandidater i flere kategorier, men særlig unge utøvere. Vi mener vi har funnet godt kvalifiserte nominerte etter nøye vurdering, sier Pedersen, om kandidatene som er meldt inn av trenere og ledere i de ulike klubbene.

Solveig Pedersen er juryleder. Foto: Torstein Øen

Det er idrettskrestene i Aust-Agder og Vest-Agder som står bak festaftenen 24. oktober. Som et vorspiel til idrettsgallaen, arrangeres det et fagseminar tidligere samme dag, som markerer den offisielle åpningen av Olympiatoppen Sør. Under selve idrettsgallaen, er det i tillegg til prisene middag, og underholdning fra artister som Kim Andre Rysstad, Bjøro Hildebrandt, Ask. Programledere er den tidligere syklisten Dag Otto Lauritzen og TV2-profilen Julie Strømsvåg.