Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, skal det i år avholdes lokal idrettsgalla for Vest— og Aust-Agder. Tidspunktet har tidligere blitt skjøvet på, men nå er det klart at den skal avholdes i lørdag 24. oktober, og at stedet blir i Aquarama, og ikke på Hotell Norge som de opprinnelig planla.

— Sørlandsidretten må ha et årlig arrangement for å hedre de prestasjoner som gjøres gjennom året, og vi er ikke større enn at vi må se Sørlandet under ett, sa Terje Larsen, organisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets, på onsdagens pressetreff i Kristiansand.

Prisutdeling

Meningen er at denne idrettsgallaen skal bli en lokal variant av den nasjonale idrettsgallaen, som avholes på Hamar på nyåret hvert år. Det vil si at det blir nominert og utdelt priser i ulike kategorier til både uøvere, trenere og frivillige.

— 24. oktober er en dato hvor sommersesongen er på hell, og vinteridrettene ennå ikke er i gang for fullt. Dessuten kommer den ikke for tett på den nasjonale idrettsgallaen, sier Larsen.

Han forteller at de har gjort langsiktige avtaler som i første omgang varer tre år fremover, og at det er meningen at gallaen skal veksle mellom Kristiansand og Arendal annethvert år.

— Arrangementet skal være nøkternt, men stilfullt og profesjonelt. Første året vil vi gjøre erfaringer som vil være verdifulle for de neste årene, sier Larsen.

- Profesjonelt arrangement

— Dette skal være et profesjonelt arrangement i alle ledd, og det skal ikke bli ei døgnflue, lover Eivind Lund, som sitter i prosjektgruppen.

Tore Løvland, som er arrangementskoordinator i Kristianand kommune, er prosjektleder for arrangementet som har et budsjett på ca. 500.000 kroner. Han ser for oss at rundt 500 mennesker kommer til å overvære arrangementet, som er åpent for alle mot en billettpris på 595 kroner.

— Vi regner med at det blir et par hundre inviterte gjester, og kanskje 300 som kjøper billett. Men vi har plass til 800, sier Løvland.

Strømsvåg og Lauritzen

— Hvorfor skal folk komme på dette?

— For å se våre største idrettsstjerner når de er pyntet til fest i steder for når de er dyvåte av svette, slik vi er vant med å se dem. Dette skal bli et arrangement hvor folk får valuta for pengene, lover Løvland.

Konferansierer blir TV2s Julie Strømsvåg fra Kristiansand og den tidligere sykkelproffen Dag Otto Lauritzen.

— Det er veldig stas at vi kan bruke folk med lokal forankring. Det er positivt at vi har med profesjonelle folk som vil heve arrangementet og gjøre det enklere å markesføre, sier Larsen.