— Nå har vi fått på plass så mange sponsoravtaler at vi kan garantere idrettsgalla i tre år. Dette blir ikke et luftslott, fastslår Tore Løvland, prosjektleder for Idrettsgalla Sør.

Det er Aust- og Vest-Agder Idrettskretser som «eier» Idrettsgalla Sør, men også Kristiansand og Arendal kommuner, samt begge fylkeskommunene bidrar økonomisk. Årets galla arrangeres i Aquarama lørdag 24. oktober.

— Disse treårsavtalene sikrer forutsigbarhet, og når vi nå er i ferd med å bygge opp noe som er ukjent for mange, bidrar langsiktigheten til at den blir mer kjent og forhåpentligvis så bra at mange har lyst til å få den med seg. «Alle» gleder seg til Idrettsgallaen på Nrk, med en lokal vri håper vi å tå til det samme på Sørlandet, sier Løvland.

Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, er det Julie Strømsvåg og Dag Otto Lauritzen som blir kveldens konferansierer.

— Dette skal bli en festkveld for idretten der vi både skal gjøre stas på toppene og på bredden som har lagt til rette for dem, sier Løvland.