Magne Dølemo Foto: Tore Andre Baardsen
Folkets-ildsjel_Fvn_Avis.jpg

— På det meste har det vært helt ekstremt, som for eksempel da vi arrangerte Sør Løpene i orientering. Da måtte jeg ta fri fra jobben. Det gikk i orientering hele uka. Eller da vi arrangerte Sørlandsgaloppen i 1996, og jeg både satt i hovedkomitéen foruten å være løypelegger. Det er det verste jeg har vært med på. Samtidig var det veldig moro, mimrer Magne Dølemo.Her kan du lese om de fire andre kandidatene som du kan stemme på.

Episodene han sikter til er bare to blant utallige gjennom mer enn 35 år som ildsjel. Han begynte allerede i 1976 da han ble trener for Randesunds første lilleputtlag i fotball, og tok etter hvert på seg flere aldersbestemte lag mot slutten av 70-tallet. Men selv om han gjorde et comeback som trener for Randesunds juniorlag rundt årtusenskiftet, er det først og fremst innen friidrett, orientering og — ikke minst - langrenn han virkelig har slått seg opp som ildjsel.

- Fått mange venner

I nominasjonen fra Oddersjaa står det blant annet følgende:

«Det er hans sammenlagte innsats i klubbene Randsund IL, OK Sør, Oddersjaa, KIF og (Kristiansand Roklubb) som er unik. Hans arbeid har i alle år vært preget av grundighet, sterk stå på vilje, kraftig engasjement og mange gode utradisjonelle løsninger - alt uten egennytte. Han har ingen egne barn som han arbeider for».

— Jeg gjør dette fordi jeg synes det er moro å få til noe sammen med andre. Og så har jeg fått mange venner og kamerater som liker å drive med det samme som meg. Vi har hatt utrolig mange fine opplevelser og turer sammen, sier Dølemo.

Tente fakler da lyset sviktet

De siste årene har han lagt hele dugnadssjela si i langrennsgruppa i Oddersjaa. Ved siden av å være trener for flere av klubbens yngste løpere, er han også primus motor når klubben arrangerer barneskirenn med flere hundre deltakere i Jegersberg.

«Når han skal arrangere skirenn jobber han gjerne mindre i sin faste jobb i den uka, alt for å legge forholdene godt til rette for andre», står det i nominasjonen fra Oddersjaa.

— For to år siden var det problemer med lyset da vi skulle arrangere Telenorkarusellen, men da tok Magne fri fra jobb for å sette ut fakler i stedet, sier Tor Mjaaland i Oddersjaa.

- Har vært utbrent

For å spare på skiforholdene, har han også innkalt klubbmedlemmer til å skuffe snø inn i skiløypene, eller tatt på seg hele skuffejobben selv, slik at ungene skulle få snø under beina på ukas fellestrening.

— Neste helg skal vi ha treningssamling på Gautefall. Der har de ei fire kilometer lang rulleskiløype vi bare kan drømme om å få her i byen, sier ungkaren som dog neppe får testet løypa noe særlig selv.

— Min oppgave er å være trener og leder, og så skal jeg kjøre buss i tillegg, sier trenerkoordinatoren i Oddersjaa.

— Blir du aldri utbrent?

— Jo, jeg har nok vært det. Det er så lett å spørre meg siden jeg nesten alltid sier ja. Men de siste årene har jeg blitt flinkere til å si nei, understreker Magne Dølemo.