Forrige uke ble det klart at entreprenøren Kruse Smith vant anbudet på å bygge den nye svømmehallen i bygda. Klagefristen gikk imidlertid ut i dag klokka 10, og BRG og VEF har begge sendt inn klager på tildelingen.

— Vi har mottatt to klager fra entreprenører, bekrefter prosjektleder Tellef Mykland i Vennesla kommune.

Fungerende leder av byggekomiteen, Bernt Slettedal (H), ønsker ikke å kommentere at det på nytt har kommet klager mot tildelingen av anbud.

Runde nummer to

Dette er den andre anbudsrunden kommunen kjører i saken, etter at den første havarerte etter en runde i tingretten. BRG Entreprenør fikk opprinnelig kontrakten, men Skanska AS klaget på dette, og tingretten avlyste hele konkurransen.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook

Vennesla kommune får bistand fra Andreas Orr Askland hos Kommuneadvokaten i Kristiansand til å besvare klagene, som skal gjøres i løpet av neste uke.

Les også:

Han forteller at det er BRG og Vennesla-entreprenøren VEF som har klaget, begge kort tid før fristen løp ut.

Klage én

Den første klagen er av det formelle slaget.

— BRG klager over at den som signerte tilbudet fra Kruse Smith ikke hadde formell fullmakt, altså at det ikke er lagt fram fullmakt som viser at den som har signert tilbudet har anledning til å binde selskapet. Dette ble ettersendt til kommunen, men BRG mener at det ikke er adgang for det, sier kommuneadvokaten.

— I konkurransegrunnlaget til kommunen så står det at tilbud skal undertegnes av personer med fullmakt etter firmaattest, eller som har fått fullmakt av dem som har fullmakt etter firmaattest. Det har manglet fra blant andre Kruse Smith, og det har blitt ettersendt slik at det er i orden. Men det reagerer altså BRG på, sier han.

BRG har fått advokatfirmaet Bing Hodneland i Oslo til å skrive klagen. Her skriver ansvarlig advokat Ståle Granerud at kommunen bryter Lov om offentlige anskaffelser ved å be om slik fullmakt i etterkant av at tilbudsfristen har løpt ut.

Klage to

Om den andre klagen sier Andreas Orr Askland dette:

- VEF klager over poenggivningen. Tilbudet skal vurderes 95 prosent på pris, og fem prosent på kompetanse til nøkkelpersonell. Når kompetansen vurderes så rangeres den fra 1-10, og der mener VEF at de har fått for lav score.

I klagen skriver daglig leder i VEF, Hans-Olav Wetrhus, følgende:

— VEF har problemer med å se at vi skal score betydelig lavere enn både BRG og Kruse Smith på poeng. VEF har satt på en sivilingeniør som prosjektleder, som i tillegg kan vise til erfaring fra flere større prosjekter med stor kompleksitet.

Og videre:

— Det står ikke i vurderingskriteriene at spesifikk erfaring fra svømmehall skal gi høyere score.

Wetrhus har tidligere sagt at VEF kun lå rundt 220.000 kroner høyere enn Kruse Smith.

— Det er nok noen ting vi ønsker nærmere forklart nå vi går igjennom papirene, men jeg regner med at kommunen gjorde en grundig jobb på utregningen denne gangen, sa han til Fædrelandsvennen forrige uke.