Slik så de opprinnelige tegningene fra arkitektfirmaet Egerdahl og Nordbø ut. Til venstre dagens Venneshalhallen. Til høyre en kraftig ombygd ungdomsskole. I midten det nye svømmeanlegget. Foto: Egerdahl & Nordbø A/S

Fædrelandsvennen kjenner til at flyttingen av ungdomsklubbenMoonlight fra Heptekjerr til den nye svømmehallen ligger an til åbli sløyfet fra 100-millionersprosjektet.

Kantine og en sårttiltrengt foajé som skal kunne romme et helt klassetrinn fraVennesla ungdomsskole er også på kutt-listen.

Dette fordibyggekomiteens kostnadsanslag med alt inkludert ligger langt overdet vedtatte budsjettet på 98,5 millioner kroner, og det letes nåetter mulige innsparinger.

Rehabiliteringen av dagens basseng tilet topp moderne varmtvannsbasseng er allerede blitt tatt ut, menbølgetaket og stupetårn er foreløpig inne.

Bekymret

Rektor ved Vennesla ungdomsskole, Eivind Tellefsen, sier til Fædrelandsvennen at det vil være en ulykke for skolen dersom deres behov ikke blir møtt.

— Jeg er bekymret for at dette kan bli utfallet. Det er satt en kostnadsramme, men jeg håper inderlig at politikerne ser verdien av at ungdomsskolen får kantine og foajé som planlagt, og at Moonlight får flytte, sier Tellefsen.

Slik så de opprinnelige tegningene fra arkitektfirmaet Egerdahl og Nordbø ut. Til venstre dagens Venneshalhallen. Til høyre en kraftig ombygd ungdomsskole. I midten det nye svømmeanlegget. Foto: Egerdahl & Nordbø A/S

Han mener de tiltakene vil være av stor betydning.— Vi har bare korridorer å tilby våre 500 elever, og vi trenger sårt sosiale arealer hvor elevene kan oppholde seg for å heve trivselen. Svømmehallen vil ta store deler av utearealene våre, sier han.

— Men budsjettrammen er vedtatt?

— Da må politikerne øke denne for å få alt med. Men dette er fortsatt prognoser, og prosjektet er ennå ikke ute på anbud. Så fortsatt er det usikkert hva alt vil koste, sier han.

Slt-koordiantor i kommunen og ansvarlig for Moonlight, Raymond Bærø, sier at ungdomsklubbens nåværende lokaler er nedslitt.

— Vi trives, men lokalene trenger oppussing, og flytting til svømmehallen vil integrere oss bedre i ungdomsmiljøet. Driften vår vil også være langt billigere dersom vi flytter.

— Jeg håper politikerne ser at det er et bra regnestykke, sier han.

Kuttforslag

Svømmehallen som nå foreslås, uten ungdomsklubb og kantine/foajé for ungdomsskolen, anslås til rundt 100 millioner kroner. Samtidig gir disse kuttene en reduksjon i spillemidler, som betyr at det samlede budsjettet blir noen millioner mindre.

Plan- og byggekomiteen har ikke forkastet de opprinnelige planene, men de blir trolig altfor dyre for at budsjettrammen holdes. Anbudsrunden er ventet i slutten av januar, og den vil gi svar på hva som er mulig å få til. Labre tider i byggebransjen gjør at komiteen håper at man kan få mye for pengene.

Leder av byggekomiteen, Oddvar Steinsland (KrF), vil ikke kommentere Fædrelandsvennens opplysninger.

— Vi kommer med en sak om fremdriften til politikerne i januar. Jeg vil ikke si noe før da, men vi har ikke konkludert på noen ting ennå, sier han.

Det siste offisielle tallet fra byggekomiteen var at prosjektet lå an til å havne på 108 millioner kroner, men med alt inkludert har det anslaget også økt.

- Ikke kutte kantine

Gruppeleder i KrF, Daniel Bakken, sier til Fædrelandsvennen at han ikke kan kommenterer opplysninger han ikke har hørt før, og at diskusjonen først må tas i partigruppa.

Men han sier at kantinedelen ikke kan utgå av prosjektet.

— Vi har penger til å øke budsjettet, men samtidig er det en svømmehall vi har bestilt, og ikke noe mer. Det betyr at jeg vil ha basseng, stupetårn og kantine. De andre delene er tatt inn for å spare penger eller utløse spillemidler, sier han.

— En kantine vil ha god effekt både for svømmeanlegget og for ungdomsskolen, og dersom vi må kutte vil jeg helle gjøre det i fasaden. Det vi trenger er en funksjonell bygning, ikke et nytt «kulturhus», sier han.