Den nye svømmehallen skal delvis bygges på den åpne plassen mellom Venneslahallen og ungdomsskolen. VEF-skiltet gjelder arbeider som ble utført på ungdomsskolen. Foto: Henrik Ihme

Det melder Vennesla Tidende på sine nettsider.

— Selv om vi gjerne skulle sett at vi ble tildelt kontrakten, så har vi fått tingrettens aksept for å gå til retten med dette. Vi er også tilkjent alle saksomkostninger. Vi er sånn mellomfornøyd, sier Are Eliassen, regionsansvarlig i Skanska, til Vennesla Tidende.

Entreprenøren trakk i vår Vennesla kommune inn for retten etter at deres tilbud i anbudskonkurransen om bygging av ny svømmehall ble avvist. Anbudet ble vunnet av BRG Entreprenører.

Mellomfornøyd

Kristiansand tingrett mener, ifølge Vennesla Tidende, at det har vært så mye uklarhet rundt anbudskonkurransen at den må avlyses. Dermed mener tingretten at hele prosessen må starte opp igjen fra bunnen av.

Den nye svømmehallen skal delvis bygges på den åpne plassen mellom Venneslahallen og ungdomsskolen. VEF-skiltet gjelder arbeider som ble utført på ungdomsskolen. Foto: Henrik Ihme

— Det var ikke hovedpoenget vårt. Vi ønsket å få prosjektet. Derfor sier jeg at vi er mellomfornøyd, sier Eliassen om kjennelsen.Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere leverte Skanska og BRG Entreprenører anbud som var svært like på pris, men anbudstaper Skanska mener tildelingen til BRG ble gjort på feil grunnlag, og klagde på avgjørelsen.

Må betale 260.000

Klagen fra Skanska var i hovedsak begrunnet med at kommunen feilaktig ikke har inkludert prisstigning, opsjoner, timesatser og påslagsfaktorer i tildelingskriteriet, og kun sett på sluttprisen uten disse faktorene.

Samtidig ble det i konkurransegrunnlaget satt dokumentasjonskrav til sluttprisen, hvor disse faktorene var med, noe Skanska forholdt seg til.Skanska krevde dermed at BRG mistet anbudet, og at tilbudene ble evaluert på nytt. Etter planen skulle første spadetak for ny svømmehall i Vennesla bli tatt allerede i sommer. Nå kan prosjektet bli utsatt på ubestemt tid.

Retten bestemte også at Vennesla kommune må betale Skanska sine saksomkostninger på 260.960 kroner.