Fædrelandsvennen har bedt om innsyn i prosjektregnskapet for den nye svømmehallen, og det viser seg at sju millioner kroner er blitt brukt av byggekomiteen til nå.

— Det er mye penger, men dette er et komplisert prosjekt. Så dette er ikke en monumental sum, sier leder av byggekomiteen, Oddvar Steinsland (KrF).

— Jeg tipper det ligger rundt 10 prosent av sluttsummen når vi er ferdige. Det er normalt.

Rådmann Svein Skisland mener at kommuneøkonomien ikke kan bære prosjektet til 115 millioner kroner. Men 5,5 millioner har allerede gått til konsulenter, som er den desidert største utgiftsposten.

Moms har spist opp mesteparten av restbeløpet, samt mindre utgifter. I svømmehallprosjektet har snaut 44.000 kroner gått til «trykking og kopiering».

Det skal samtidig sies at forprosjektet, som står for 1,8 millioner kroner, inkluderte prosjektering av arbeid med ungdomsskolen.

Medlemmene i byggekomiteen har fått 300 kroner hver gang det har vært møter, mens lederen har fått 600 kroner.

Koalisjonen av KrF, Ap og Sp vil tirsdag lansere en løsning for å få bygget svømmehallen. Det vil trolig innebære å kutte til beinet når det gjelder ulike funksjoner, for å presse kostnadene under 100 millioner, som er vedtatt av kommunestyret.