Fra utskjelt til Start-helt

Amerikanske Alex DeJohn var banens gigant da Start vant 3-1 mot Jerv onsdag kveld.

— Dette var definitivt en personlig revansje for meg. Jeg har slitt litt, men jeg vet at jeg kan spille i denne ligaen, sier DeJohn til Fædrelandsvennen.

Midtstopperen, som kom til Start før årets sesong, har variert veldig i prestasjonene i år. Etter at Bård Borgersen tok over treneransvaret, har han vært mer på benken enn på banen.

I kvalikkampene mot Jerv har DeJohn slått kraftig tilbake. Han var blant Starts beste i 1-1-kampen lørdag, og onsdag var han hjemmelagets beste.

Han vant alt av dueller, og scoret i tillegg 3-1-målet på en strålende kontring etter 82 minutter.

— Jeg overrasket meg selv da jeg var med opp der. Jeg så at det ikke var noen på kanten der, og Jon Hodnemyr hadde et fantastisk løp. Han ga meg en fin pasning, sier De John.

Her har Alex De John nettopp scoret 3-1-målet mot Jerv. Han ligger nederst i haugen av Start-spillere. Foto: Kjartan Bjelland

Tidligere spiss

Avslutningen til midtstopperen var det klasse over, med venstrefoten i nettaket.

— Jeg spilte spiss da jeg var yngre. Dette er noe man drømmer om. Det var også en viktig scoring, sier DeJohn.

Han understreker at det har vært et tungt år for Start.

— Vi har solgt mange spillere, og vi gikk 16 kamper uten seier. Nå kan vi bare sette en strek under sesongen, og bare ser videre, sier DeJohn.

— Hadde du blitt værende om Start hadde rykket ned?

— Det vet jeg ikke. Jeg har ikke tenkt så mye på det, og uansett betyr det ingenting nå. Vi skal spille i eliteserien neste sesong, sier amerikaneren.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal var i ekstase etter at Start hadde sikret plassen - noe som betyr at klubben slipper å kutte 15-20 nye millioner i budsjettet for neste år. Foto: Kjartan Bjelland

Tar ferie nå

24-åringen reiser hjem til USA torsdag.

— Jeg skal feire Thanksgiving og ha litt ferie, sier De John.

Bård Borgersen lot seg imponere av målet til sin stopperbauta.

— Vi hadde planlagt å kjøre de kontringene, men ikke at Alex skulle avslutte med venstre. Alex har aldri scoret på trening. Det er helt ubeskrivelig. Alex er med på å gjøre dette til en festdag, humrer Borgersen.