Pål Jørgensen, sportsleder i Fædrelandsvennen, mener Start bør hente Steinar Pedersen (til venstre). Her under onsdagens kamp mot Start. Til høyre fungerende Start-trener Bård Borgersen. Pål Jørgensen, sportsleder i Fædrelandsvennen, mener Start bør hente Steinar Pedersen (til venstre). Her under onsdagens kamp mot Start. Til høyre fungerende Start-trener Bård Borgersen. Foto: NTB Scanpix

«Jeg tror Steinar Pedersen er mannen som kan gi klubben løftet alle snakker om»

Det første Start-ledelsen bør gjøre etter seiersfesten er å ta kontakt med Jerv angående trener Steinar Pedersen.

Start-festen startet allerede i garderoben etter kamp. En av banens beste, Henrik Breimyr, tømte en flaske sjampanje på styrten. Den store helten, Espen Børufsen, var tom i både blikk og hode, men ekstremt lettet. Mads Stokkelien gikk bare og smilte. Austine Ikenna takket gud og poserte med en flaske brunt fra CB i hånda. Mathias Rasmussen må ha tenkt at han var verdens heldigste — han fylte 18 år samme dag som Start reddet plassen ved å slå Jerv i en kamp for historiebøkene.

Perfekt avslutning

Det ble en perfekt avslutning på en elendig sesong. Start er på mirakuløst vis eliteserielag også i 2016. Alt annet var uvesentlig onsdag kveld. Festen fortjener klubben og trenere, som har slitt i motgang i et halvt år.

Men allerede torsdag bør jobben med å rigge Start for eliteserien i 2016 starte.

Spørsmålet er egentlig om han vil. Jeg tror og håper det.

Det første ledelsen bør gjøre er å ta opp telefonen og ringe Jervs styreleder Per Gunnar Topland, som i går sa at Pedersen vil koste Start 10 millioner kroner. Det er trolig langt fra sannheten. Etter det jeg vet skal Pedersens fremtid ligge i hans egne hender. Hva det betyr, om det er kort oppsigelsestid, en skriftlig eller en muntlig avtale, er usikkert. Spørsmålet er egentlig om han vil. Jeg tror og håper det.

Enorm arbeidskapasitet

Jeg tror han er mannen som kan gi klubben løftet alle snakker om. Han har en enorm arbeidskapasitet, han utvikler spillere og får dem til å tro på seg selv, han har teft på overgangsmarkedet og han brenner for klubben. Det er ikke vits å lete andre steder, og for Start er det farlig å vente for lenge.

Det er flere som ikke har trener i 2016, blant andre Stabæk og Tromsø.

Må på plass fort

Dessuten må en ny trener på plass før en begynner å bygge neste års stall. Den jobben må starte nå. Det er kun drøye fire måneder til seriestart, allerede 13. mars smeller det igjen. Tiden fram til den tid må brukes godt, om ikke Start skal bli en kasteball neste år.

Å tro at en står overfor en opptur med å ha reddet plassen er livsfarlig. Med mulig serieomlegging og færre lag i 2017 kan det bli enda hardere å berge plassen i 2016. I tillegg er Brann og Sogndal som rykket opp fra 1. divisjon langt foran Start per dags dato.

Vil ha med Ajer

En som bør være med er Kristoffer Ajer. Han er trolig høyaktuell for langt bedre klubber enn Start, men etter denne høsten bør han, familien og hans støttespillere stille seg spørsmålet om unggutten er god nok for en bedre liga nå. Jeg mener han bør være i klubben lenger - i hvert fall fram til sommeren. Han har godt av mer voksenfotball i eliteserien. Start bør gjøre det de kan for å forlenge med ham, om det ikke allerede er for sent.

Andre som må med er keeper Håkon Opdal og Vindbjart-spiller Daniel Aase. Du hørte bruset og applausen fra publikum da sistnevnte viste fram teknikken og dribleraidene mot Jerv. Det er slike prestasjoner og slike spillere publikum har savnet. Det er slike spillere som kan definere nye Start.