Steinar Pedersen ble stående å gjøre intervjuer sammen med pappa Erik Ruthford Pedersen etter kampen. Jerv-treneren måtte svare på spørsmål om sin egen fremtid. Steinar Pedersen ble stående å gjøre intervjuer sammen med pappa Erik Ruthford Pedersen etter kampen. Jerv-treneren måtte svare på spørsmål om sin egen fremtid. Foto: Steffen Stenersen

- Hvis Start gir meg ti millioner så kan vi begynne å diskutere

Jerv feilet i siste hinder, og det ble aldri noe sensasjonelt opprykk i Grimstad. Så da måtte spørsmålet komme: Hva nå, Steinar Pedersen?

Dennis Antwi setter inn Jervs mål like før pause. Det holdt dog ikke helt inne for Steinar Pedersens gutter. Foto: Kjartan Bjelland
Styreleder Per Gunnar Topland i Jerv skjønner ikke spørsmålene om Steinar Pedersen som ny Start-trener. Her er han sammen med Erik Ruthford Pedersen. Foto: Kjartan Bjelland
Bård Borgersen er per nå hovedtrener i Start. Spekulasjonene går nå i det vide og brede om mannen bak, Steinar Pedersen, er etterfølgeren. Foto: Schr der, Tor Erik

— Jeg forstår ikke spørsmålet, sier styreleder Per Gunnar Topland i Jerv.

Det har gått ti minutter siden dommer Tom Harald Hagen blåste av kampen, og Start kunne strekke hendene i været. Fædrelandsvennen har nettopp stilt styrelederen spørsmålet om han frykter å miste Steinar Pedersen som trener neste år.

Styreleder Per Gunnar Topland i Jerv skjønner ikke spørsmålene om Steinar Pedersen som ny Start-trener. Her er han sammen med Erik Ruthford Pedersen. Foto: Kjartan Bjelland

Det spørsmålet forstår han altså ikke.Men det er ikke til å unngå at spekulasjonene kommer. Spørsmålene har kommet og gått siden Jerv ble klare for playoff.

Ti millioner

— Jeg har sagt det tusen ganger. Ingen i Start eller Jerv har snakket sammen angående Steinar. Dette er noe Fædrelandsvennen har skapt, sier Per Gunnar Topland.

— Uoppsigelig? Så Start kan bare glemme Steinar Pedersen?

— Hvis Start gir meg ti millioner så kan vi begynne å diskutere.

— Ti millioner?!

— Ja, han er i hvert fall mye verdt. I min verden er det ikke et spørsmål. Steinar er under kontrakt med Jerv, sier Topland, og sier samtidig at klubben er veldig interessert i å beholde kristiansanderen.

Dennis Antwi setter inn Jervs mål like før pause. Det holdt dog ikke helt inne for Steinar Pedersens gutter. Foto: Kjartan Bjelland

— Ikke riktig tidspunktHovedpersonen selv var skuffet, men en fattet mann etter å ha tapt 1-3 for Start. Han sto med rak rygg og svarte på de samme, gamle spørsmålene.

— Det var en helt fantastisk ramme. Det var fantastisk å komme hit, og jeg er kjempestolt av guttene, sier Pedersen etter kampen.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Steinar Pedersen skal være Starts førstevalg som ny trener foran 2016-sesongen. Pedersen har hatt en strålende karriere etter at han tok over et Jerv i 2. divisjon for to år siden.

— Dette er ikke riktig tidspunkt å snakke om det. Jeg vil egentlig la det ligge, sier Pedersen.

— Topland sier du vil koste dyrt å hente fra Levermyr?

— Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal svare. Verken Jerv eller jeg har snakket med Start. Jeg har egentlig ingen kommentar til det hele, sier han.

— Er Steinar Pedersen Jerv-trener i 2016?

40-åringen drar på det i fire-fem sekunder.

— Ja. Så vidt jeg vet, svarer han.

— Himla vanskelig følelse

Han ble stående sammen med pappa og Starts keepertrener Erik Ruthford Pedersen å gjøre intervjuer.

— Det er veldig blanda følelser. Jeg er skuffet over at vi ikke går hele veien og vinner kampen. Samtidig er jeg utrolig stolt av sesongen guttene har levert. Det er en himla vanskelig følelse, sier Steinar Pedersen, som tror at når man får det hele på avstand at Jerv-leiren vil forstå at de har gjort en god sesong.

Torsdag skal Jerv-leiren feires i Grimstad sentrum. Laget fra Aust var av alle tippet til å kjempe i bunnen i 1. divisjon, men det ble tidlig klart at Pedersens gutter var bedre enn alle trodde. Høydepunktene har stått i kø: Åpningskampen med et sterkt resultat borte mot Sandnes Ulf, Brann og dresskledde Rikard Norling på et gjørmete Levermyr, samt en haug dramatiske kamper mot slutten av kampen.

Bård Borgersen er per nå hovedtrener i Start. Spekulasjonene går nå i det vide og brede om mannen bak, Steinar Pedersen, er etterfølgeren. Foto: Schr der, Tor Erik

Brandsdal vil ikke kommentere— Vi har hatt en strålende sesong som nyopprykket lag. Vi har vært med på å lage fest, sier Pedersen.

Jervs spillere skjønner godt at deres egen trener kan være et hett navn hos Even Brandsdal og resten av Start-ledelsen.

— Jeg skjønner godt hvis de er interessert. Han må jo være en av de heteste kandidatene, sier Jerv-spiss Alexander Lind.

Start-direktør Even Brandsdal sier følgende om Steinar Pedersen:

— Steinar har gjort en fantastisk jobb med Jerv. Ut over det ønsker jeg ikke å si noe om det.

— Men synes du han passer den profilen dere ønsker å ha på treneren som skal ta klubben videre.

— Det har jeg egentlig ingen kommentar til, sier Brandsdal.