Etter bystyremøtet hentet varaordfører Jørgen Kristiansen fram supporterskjerfet sitt. Smilet kom på stillingen 2-1. Etter bystyremøtet hentet varaordfører Jørgen Kristiansen fram supporterskjerfet sitt. Smilet kom på stillingen 2-1. Foto: Jan Oddvar Eide

13 av 53 bystyremedlemmer hadde meldt forfall da Start møtte Jerv

Kveldens bystyremøte i Kristiansand bar tydelig preg av Starts kamp for livet i eliteserien. 13 av representantene hadde meldt forfall.

Etter bystyremøtet hentet varaordfører Jørgen Kristiansen fram supporterskjerfet sitt. Smilet kom på stillingen 2-1.

— Det er uvanlig mange, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

— Ikke rekord, men litt mye. Men inntil det motsatte er bevist har jeg tillit til at de hadde gyldig fravær. Og vi kommer ikke til å sjekke. Men fotballkamp ikke er gyldig forfallsgrunn, heller ikke en så viktig kamp som dette, sier han.

Resultatservice

I ordførerens fravær var det Kristiansen som innledet bystyremøtet med å si at representantene ville bli holdt løpende orientert om resultatet underveis i møtet. Selv hadde han også Start-skjerfet hengende på ordførerstolen gjennom hele møtet.

— Jeg skulle gjerne hatt det på meg, med respekten for bystyret kommer først, sier varaordføreren, som to ganger kunne avbryte kveldens møte for å fortelle at Start var i ledelsen.

Først 1-0. Deretter 2-1. Det ble Vidar Kleppe fra Demokratene som midt mellom to innlegg informerte høylydt fra sin plass om Jervs utligning til 1-1. Han var forøvrig ikke alene om å ha kampen på tekst-live mens debattene pågikk.

Fravær

Da bystyremøtet var over, var det fortsatt en del igjen av kampen.

— Takk for et godt møte. Nå rekker dere innspurten på kampen. Vel hjem, sa varaordføreren og la på sprang.

Gratulerer

Hjemme fra tv-kroken gratulerer fungerende ordfører Start med vel fortjent seier.

— Nå har jeg takk Grimstads ordfører for kampen, og de har gratulert oss med seieren. Og jeg må jo bare si: Fantastisk kamp! Fantastisk. For en glede, og så fortjent. De har hatt et umenneskelig press på seg. 16 kamper uten seier. Så kommer seieren i den viktigste og avgjørende kampen, dette er større en cupen. Og en ting er kampene; vi er Norges femte største by, klart vi skal ha en tippeligaklubb, sier Kristiansen og gratulerer laget nok en gang med seieren.

P.S.

Ordfører Harald Furre og Aps gruppeleder Mette Gundersen deltok onsdag kveld på debattmøter i Oslo.

Protokollen fra bystyremøtet viser at følgende hadde meldt forfall til møtet:

Aase G. Paulsen (ap)

Frode Fredriksen (ap)

Harald Furre (H)

Helene H. Knudsen (H)

Kristin Wallevik (H)

Inger Skeie Hansen (H)

Mira S. Thorsen (MG)

Ivar Bergundhaugen (V)

Oddfinn Pedersen (DEM)

Astrid M. Lesamana (SV)

Halvor Fjermeros (Rødt)

Ole Magne Omdal (SP)