KRISTIANSAND: Den tidligere sportssjefen (35) i Idrettsklubben Våg ble i Agder lagmannsrett i 2010 dømt til fire år og tre måneders fengsel. Totalt dreide den alvorlige overgrepssaken seg om 68 overgrep mot 27 forskjellige gutter i Våg.

Året etter ble idrettslederen dømt til 90 dagers fengsel for ytterligere fem overgrep. 35-åringen anket saken til Høyesterett når det gjaldt saksbehandling og reaksjonsfastsettelse, men ble avvist.

Flere overgrep

Etter at mannen var dømt i lagmannsretten, fortalte ytterligere to gutter politiet om overgrep. Overgrepene mot de to guttene skjedde i perioden fra sommeren 2008 til februar 2009, i samme periode som mannen forgrep seg mot en rekke andre gutter i fotballklubben.

Begge guttene ble tilkjent 30.000 kroner hver i oppreisningserstatning.

Nå er han tiltalt for ytterligere to overgrep mot to gutter som i henholdsvis 2008 og 2009 var 13 år gamle. Mannen er tiltalt for samme type overgrep. Sportslederen skal ha befølt guttene.

I tiltalen som er utarbeidet av konstituert statsadvokat Johan Martin Kile, tas det forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om oppreisningserstatning til de to guttene.

Innrømmet overgrep

Idrettslederen ble pågrepet 5. februar i 2009. Mannen innrømmet da de fleste forholdene i avhør. I miljøet ble mannen betegnet som en fantastisk trener og leder. Resultatene mannen hadde vært med å bringe fram, skal også ha vært svært gode. Under den første rettssaken fortalte flere av ofrene at 35-åringen var en person de så opp til og stolte på.

Mannen ble varetektsfengslet og satt fengslet fram til saken kom opp i tingretten.

Den da 32 år gamle idrettslederen ble avslørt etter at moren til en av guttene skjønte at noe hadde skjedd med sønnen etter trening. Dermed ble saken meldt til politiet.

Fikk diagnosen pedofil

32-åringen fikk diagnosen pedofil da saken gikk for tingretten. I dommen ble det også lagt til grunn at den tidligere sportssjefen hadde utført overgrepene for å tilfredsstille sin seksuelle legning. Han nektet imidlertid for å være pedofil.

Idrettslederen erkjente i retten at han hadde utnyttet sin stilling og posisjon i klubben til å gjennomføre overgrepene. Dette fikk betydning for straffutmålingen i straffeskjerpende retning. Som formildende ble det anført at 34-åringen erkjente de fleste forholdene.