Det var i begynnelsen av oktober at styret i Våg FK satte seg ned for å stemme over forslaget om å begjære den overgrepsdømte eks-sportssjefen utestengt fra norsk idrett på livstid. Forslaget ble enstemmig vedtatt og sendt til idrettsforbundet.

— Vi ønsker jo selvsagt å signalisere hva vi mener om denne saken ved at vi gjør dette; vi ønsker ham ikke tilbake i norsk idrett. Vi legger dommen fra tingretten til grunn for vår begjæring, selv om saken fortsatt pågår, sier styreleder Bjørn Ole Frohm.

Styrelederen var den som i vinter og vår fungerte som talsmann for klubben da saken slo ned som en bombe i idrettsmiljøet i Norge. Selv om ankesaken til den 32 år gamle idrettslederen i dag kommer opp i lagmannsretten i Kristiansand sier Frohm saken ikke lenger er noe stort tema på Karuss i Vågsbygd.

I sommer ble den tidligere sportssjefen i klubben i tingretten dømt til fire års fengsel for seksuelle overgrep mot 27 gutter i klubben, i alt 68 tilfeller av overgrep. Mange av forholdene innrømmet også idrettslederen selv om han anket skyldsspørsmålet i de mindre alvorlige tiltalepunktene. Leder av domsutvalget i Norges Idrettsforbund, Lars Erik Frisvold, sier de ser svært alvorlig på denne type saker.

— Ofte blir dommene fra oss strenge i saker hvor seksuelle overgrep står anmeldt. Når det gjelder denne saken ønsker jeg ikke å kommentere den spesielt. Generelt kan jeg si at så lenge det foreligger en dom fra tingretten, selv om den ikke er rettskraftig, så vurderer vi sakens fakta ut i fra den. Begjæringen fra klubben er også sendt til den anmeldte og vedkommende har tre ukers frist til å komme med bemerkninger. Så vil vi avsi en dom, og vi har en rekke sanksjonsmuligheter, forklarer Frisvold.