KRISTIANSAND: I juni ble 32-åringen av Kristiansand tingrett dømt til fire års fengsel for 68 tilfeller av overgrep mot 27 gutter. 32-åringen anket dommen, og i dag startet ankesaken i Agder lagmannsrett.

Ankesaken omfatter kun overgrep mot fire av guttene.

Da retten ble satt tirsdag nektet 32-åringen straffskyld for disse forholdene.

32-åringens anke omfattet opprinnelig overgrep mot ti gutter, men bestemte seg nylig for å trekke seks av forholdene. Dette var overgrep 32-åringen mente ikke hadde funnet sted da saken ble behandlet i tingretten.

Anken gjelder også straffeutmålingen. Aktor Ingrid Thorsen fortalte i sin innledning tirsdag at påtalemyndigheten vil be om samme straff som i tingretten, det vil si fem års fengsel.

Lettet over at anken ble trukket

De seks guttene ble representert av bistandsadvokat Anita Jarvoll Hekneby. Hun sier guttene ble svært lettet over at anken som omfattet dem ble trukket.

— De var veldig lettet over at de slapp en ny behandling. De har gått gjennom en stor belastning i høst, og så ikke frem til at troverdigheten dere skulle vurderes en gang til, sier Jarvoll Hekneby, som representerer to av guttene i ankesaken.

32-åringens forsvarer, Arild Holden, ønsket ikke å gå nærmere inn på årsaken til at seks forhold ble trukket.

32-åringen har anket de fire forholdene på grunnlag av lovanvendelse. Han mener lovbestemmelsene som ble lagt til grunn for dommen i tingretten var for strenge. Blant annet mener han at kun er skyldig i seksuell handling for tre overgrep tingretten slo fast var seksuell omgang. 32-åringen anker også ett forhold hvor han ble dømt for seksuell handling.

— Vårt utgangspunkt er at tiltalte ønsker å legge ballen død på en rekke punkter, bemerket forsvarer Arild Holden i retten.

Dommeravhør gjort av de fire guttene vil bli spilt av for retten i løpet av rettssaken.

Vil betale mindre i oppreisning

Den tidligere sportssjefen tilstod de fleste forholdene i tingretten, men nektet straffskyld for noen av de mer alvorlige overgrepene.

Anken omfatter også størrelsen på oppreisningen. 32-åringen ble i tingretten dømt til å betale totalt 960.000 kroner i oppreisning til guttene, noe mindre enn det bistandsavokatene ba om.

— Vi har ikke anket størrelsen på oppreisningen og vi ber om at tingrettens avgjørelse blir stående, sier Jarvoll Hekneby.

I dommen fra tingretten ble 32-åringen også fratatt retten til å jobbe med barn på ubestemt tid.

Det er satt av åtte dager til rettssaken.