KRISTIANSAND: Høyesteretts ankeutvalg kom enstemmig frem til at saken ikke skal behandles på nytt. Dommen fra Agder lagmannsrett på fire år og tre måneders fengsel blir dermed stående.

32-åringen ble i Kristiansand tingrett dømt til fire års fengsel for å ha begått overgrep mot 27 fotballgutter i Våg. Den tidligere sportssjefen mente straffen var for streng, og anket saken videre til lagmannsretten.

Skjerpet straffen

I Agder lagmannsrett ble overgrepene mot seks av de 27 guttene behandlet på nytt. Rettens flertall kom her frem til at dommen burde skjerpes med tre måneder, begrunnet i det alvorlige tillitsbruddet han hadde gjort seg skyldig i. Foruten fengselsstraffen ble 32-åringen også dømt til å betale nesten en million kroner i erstatning til ofrene.

Les også: — Skulle ønske jeg ikke ville være med på laget hans

32-åringen anket saken til Høyesterett når det gjaldt saksbehandling og reaksjonsfastsettelse.

Politiadvokat Ingrid Thorsen, som prosederte saken for påtalemyndigheten i begge rettssakene, er tilfreds med at dommen fra lagmannsretten blir stående.

— Vi er fornøyd med at dommen er rettskraftig, og vi er tilfreds med resultatet til slutt. Straffen er på det nivået vi mener den bør være. Saken er nå et avsluttet kapittel, og vi vil nå underrette alle de fornærmede, sier Thorsen til fvn.no.

- Overrasket

32-åringen har sittet fengslet siden han ble pågrepet i februar i fjor. Han er nå overført til soning, ettersom dommen mot ham er rettskraftig.

— Jeg er litt overrasket over at den ikke slapp inn. Saken er spesiell og det var jo slik at han tilstod i stort omfang, sier advokat Arild Holden, som forsvarte 32-åringen i lagmannsretten.

32-åringen tilsto de fleste forholdene i avhør hos politiet og senere under rettssaken. Han har fått diagnosen pedofil, men nektet for dette i både tingretten og lagmannsretten.

Les også: - Jeg har ikke hatt noe ønske om å tilfredsstille meg selv