KRISTIANSAND: — Gutten var kjent for oss da straffesaken ble behandlet i 2009, blant annet fordi den siktede sportssjefen nevnte gutten selv. 14-åringen ønsket ikke på det tidspunktet å snakke med politiet. Han har nå vært gjennom en prosess hvor han har kommet til at han likevel ønsker å fortelle om overgrepene, forteller politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen.

Siktes på nytt

Ifølge Thorsen skal ikke overgrepene skille seg fra de forholdene treneren tidligere er dømt for. Siktelsen dreier seg om seksuell handling i motsetning til seksuell omgang som har en langt høyere strafferamme.

Det er gjennomført dommeravhør av gutten. I tillegg er foreldrene avhørt i saken. Den tidligere sportssjefen i Våg Fotballklubb har igjen fått status som siktet i saken og vil bli avhørt den i nær framtid.

De seksuelle overgrepene skal ha blitt utført i periodene fra siste halvdel av 2008 til treneren ble pågrepet i februar 2009. — Hvorfor ble ikke guttens sak en del av tiltalen da siktede selv nevnte gutten i forrige runde?

Ny rettssak

  • Siktedes opplysninger om gutten ga ikke grunnlag for å igangsette etterforskning. Vi snakket med guttens foreldre, men hadde ikke nok opplysninger til å gå videre med saken. Nå har imidlertid en prosess ledet fram til at han likevel ønsker å snakke om det, sier Thorsen.

Politiadvokaten understreker at saken må etterforskes ferdig før man tar stilling til en eventuell tiltale.

— Men det er naturlig å tenke seg en videre rettsprosess. De nye forholdene mannen er siktet for er av en så alvorlig karakter at de kan føre til ytterligere fengselsstraff, sier Thorsen.

I og med at de straffbare forholdene som mannen er siktet for, har skjedd før saken ble behandlet i tingretten og lagmannsretten, må likevel retten se overgrepene i sammenheng med den samlede straffen mannen ble idømt i lagmannsretten.

Høyere erstatningsbeløp

  • Jeg har ikke fått snakket med min klient om siktelsen ennå. Det ble gjennomført et dommeravhør av gutten på fredag, og jeg vil gå gjennom dette med ham når vi møtes, sier forsvarer Arild Holden.

Holden mener de nye opplysningene tvilsomt vil føre til utvidet fengselsstraff.

— Saken kan imidlertid få konsekvenser for erstatningsbeløpet, sier forsvareren.

Sportssjefen ble i Agder lagmannsrett idømt en ubetinget fengselsstraff på fire år og tre måneder for overgrep mot en rekke unge fotballgutter.