Det sier SV-representant Melissa Jocelyn Lesamana fra Kristiansand til Fædrelandsvennen.

— Vi har så dårlig tid at vi er nødt å lage en hul intensjonsavtale. Det er sju sider med alminnelig planverktøy, ingen ting annet, fortsetter hun.

Fellesnemnda

Som formannskapsmedlem deltok hun tirsdag på K5-møtet som finpusser intensjonsavtalen mellom Lillesand, Birkenes, Kristiansand, Søgne og Songdalen. Også der ga hun uttrykk for at hun har svært lite til overs for hele prosessen. Særlig skeptisk er hun til at en såkalt «fellesnemnd» skal forberede, samordne og gjennomføre arbeidet med å bygge den nye kommunen etter at kommunene eventuelt har vedtatt å slå seg sammen.

Fellesnemnda blir i realiteten et styre for Nye Kristiansand inntil den nye kommunen er etablert i 2020, og skal bestå av sentrale politikere fra hver kommune.

- Se på Sovjet

Søgne-ordfører Astrid Hilde (Ap) gjorde oppmerksom på at fellesnemndas virksomhet er lovregulert, men det synes ikke Lesamana gjør saken bedre.

— All makt og myndighet vil ligge i fellesnemnda, og K5 ligger an til å bli en enorm konstruksjon med stor distanse til innbyggerne. Jo større enheter, desto mindre demokrati - bare se på Sovjetunionen, sier hun.

— Hva mener du er alternativet?

— Å fortsette IKS-samarbeidet, og se om det kan utvides.