— Det er veldig spennende å være med. Det er gode gutter å jobbe med, forteller Ege om keepertrioen Christensen, Ole Erevik og Torbjørn Bergerud, som ikke har spilt ennå.

Christensen gjorde en glimrende kamp i Norges 29- 27-seier mot Hviterussland som sikret Norge plass i hovedrunden.

— Når Steinar er helt klart en veldig viktig støttespiller for meg. Jeg tror han er viktig for Ole også. Steinar har vært med på dette før og spilt mot de aller beste, han var lenge i verdenstoppen. Steinar har spilt en stor rolle for meg, sier Christensen.

Erevik startet mesterskapet som førstekeeper, men Christensen har kommet inn og levert varene.

— Espen har kommet veldig godt inn og spilt særdeles godt i de periodene han har stått. Ole vet vi har noe å gå på, men det er snakk om små marginer. Vi vet hva han er god for, og det kan løsne, sier Ege.

LES OGSÅ:

Bruker erfaringen

I hovedrunden venter Polen på lørdag, før Makedonia og Frankrike står på programmet til uka. Ege ivaretar keeperne godt mellom det tette kampprogrammet, hevder Christensen.

Steinar Ege har tidligere spilt 262 landskamper. Nå følger han Norge tett fra benken. Foto: NTB Scanpix

— Steinar hjelper delvis til i trening og før kamper. Steinar er flink på å regulere treningen. Han er med på å diskutere opp mot kampene, og ser de samme klippene som meg. Vi diskuterer de ulike skytterne og hvilke redningsteknikker som kan brukes, sier 28-åringen.

Ingen norsk herrespiller har flere landslagskamper enn songdølen - med sine 262. Senest sist vår spilte han Champions League-finale med tyske Kiel, etter et comeback grunnet skadetrøbbel i klubben.

— Jeg bruker egne erfaringer i forhold til hvordan man lever livet i et mesterskap og hvordan man forbereder seg til kamper. Vi jobber tett sammen, sier Ege.

Les også:

Kjenner spenningen

— Knitrer det i beina etter å spille selv?

— Ja, det knitrer i beina, men det er gammel slitasje bare, sier Ege og ler før han fortsetter.

— Jeg kjenner fortsatt på spenningen som keepertrener, men det er på en helt annen måte enn når du er med for å spille.

Landslagssjef Christian Berge meddeler at han stoler fullt ut på jobben Ege gjør.

— Vi har vårt ansvarsområde, en trener kan ikke alt. Steinar besitter veldig mye erfaring i forhold til målvaktsspill, forteller Berge.

Les også:

ØIF-spiller scorer

Med en seier til vil Norge sannsynligvis være klare for å være med i OL-kvalifiseringen til Rio i sommer. Ege var en snartur i København mellom kampene, men har kommunisert med Berge hele veien.

— Vi har hatt kontakt på Skype. Steinar er veldig viktig for oss. Det trenerteamet vi har her er fantastisk å jobbe med, sier landslagstreneren.

Norge står med et tap mot Island, men bragdseieren mot Kroatia i tillegg til onsdagens triumf mot Hviterussland gjør at Norge fortsatt kan drømme om medaljer. ØIF Arendal-spiller Magnus Jøndal har spilt mye i alle kampene og scoret åtte mål.

— Jeg bommet på to klare sjanser mot Hviterussland, men ellers synes jeg det har gått bra, sier Jøndal til Aftenposten.

GP: - Alt er mulig

Nåværende Vipers-trener Gunnar Pettersen har trent herrelandslaget i to perioder mellom 1989- 1994 og 2001- 2008. 60-åringen forteller et Ege har et navn som klinger i håndball-Europa.

— Han har veldig respekt i håndballmiljøet generelt. Skal du være i en sånn rolle som keepertrener er det viktig at du har vært god selv, og det har han jo, forteller Pettersen, som er imponert over det spesielt Christensen har vist så langt.

Gunnar Pettersen og Steinar Ege kjenner hverandre godt fra tidligere mesterskap. Foto: NTB Scanpix

— Steinar er veldig nøye, og var seriøs som utøver og forventer vel det samme nå. Han er en person som er ærlig i tilbakemelding. Får du ros der, har du gjort en god jobb, sier mannen som ledet Norge til 7. plass i VM i 2005. - Hva kan Norge klare i VM?

— Jeg tror alt er mulig. Jeg tror de har et perfekt utgangspunkt før Polen. Nå er folk overrasket og ingen som forventer seier over Polen og Frankrike. De vet at de har kapasitet på sitt beste til å beseire dem. Jeg tror de har satt seg respekt blant de andre lagene, sier «GP».