— Det kommer til å bli en fantastisk atmosfære og stemning, og et trykk som du kun opplever en gang i året, og det er her i Køln, sier Steinar Ege.

Preben og Steinar.jpg

I dag møter laget hans, THW Kiel, det ungarske laget Veszprém i semifinalen i Champions League.Finalearenalen heter Lanxess arena, tar 19.750 tilskuere, og har huset en rekke store håndballkamper foruten mange store konserter. En av dem som har spilt her, er tidligere bundesliga-proff Preben Vildalen. Han sammenligner arrangementet med det man opplever i den amerikanske basketligaen, NBA.

— Arrangementet er helt rått

— Det er et NBA-sirkus. Man får ikke noe tøffere. Det er nesten umulig å få tak i billetter. Arrangement er helt rått. Man må reise hit for å se hva håndball kan være, sier Vildalen.

Da kristiansanderen var proff i Eisenach, møtte de Steinar Ege og co. mens songdølen spilte i Gummersbach.

Vi er noen lysår unna i hjemlige ligaer

Vildalen mener at selv når det er fullstappede håndballhaller i Norge, at interessen er av «en helt annen verden» i Tyskland.

- Størst i hele håndballverden

— Vi er noen lysår unna i hjemlige ligaer. Det er vanvittig artig å se på. Ingenting kan måle seg med det man møter denne i Champions League-helga. Ikke i hele håndballverden, hevder Vildalen.

Kiel-Veszprém starter klokka 18 lørdag kveld, men den første semifinalen mellom Barcelona og det polske laget Kielce starter klokka 15.15. I morgen spilles finale mellom vinnerne, og bronsefinale mellom taperne.

— Det hadde vært fantatisk kult om Steinar fikk det gullet som har trigget ham til comeback. Det blir en tøff kamp, men jeg tror de slår ungarne og møter Barcelona i finalen, sier Vildalen.