Steinar Ege jubler over et mål mot Bergischen i Bundesliga 1.april. Foto: Sascha Klahn

— Jeg var ferdig med håndballen for to og et halvt år siden, både mentalt og fysisk. Jeg har sett håndballkamper de siste årene der jeg har slått meg til ro med at jeg ikke ville komme meg ned i hjørnene eller spille slik jeg en gang gjorde, sier Steinar Ege til Fædrelandsvennen.

Vi møter ham i Nyhavn i København, et lite steinkast fra den sivile jobben som Norge-ansvarlig i et selskap som leier ut mannskap og utstyr til skipsverftindustrien.

I forrige uke fylte Steinar Ege 43 år. Han la opp som håndballspiller på topplan i 2012, da laget hans, AG København, gikk konkurs. Nesten tre år senere er han tilbake for tyske THW Kiel og kjemper om de gjeveste titlene både i Bundesliga og Champion League. Kiel, klubben han vant sin første pokal med allerede i år 2000, tok kontakt Ege da en av de tre keeperne ble skadet.

De to beste keeperne satt ut av spill

— Meningen var ikke egentlig at jeg nødvendigvis skulle spille kampene, men at jeg skulle være med å backe opp de to andre, som var igjen. Jeg prøvde meg på trening hos et lag i 2. divisjon her i København og syntes det gikk overraskende bra, forklarer Ege.

Det fungerte så bra at Kiel ville ha ham ned fortest mulig. 25 mars kom bekreftelsen på at Ege var klar for Kiel.

— Da jeg møtte på den første treninga i Kiel, fikk jeg beskjed om at Johan Sjøstrøm også var blitt syk. Dermed var det den unge dansken, Kim Sonne (22) og jeg igjen som kunne spille. De to beste keeperne var satt ut av spill, forklarer Ege.

Steinar Ege fra tiden i AG København.

Kan vinne to gjeve troféer

Dermed kom comebacket allerede 29.mars. Han fikk 10 minutter i en seriekamp mot Erlingen. Deretter har det gått slag i slag, med flere innhopp.

— Det må oppleves som et eventyr, det som nå skjer?

— Ja, det er jo det. Men det har gått lettere enn jeg trodde. Jeg var flink til å mosjonere og ta vare på kroppen da jeg aktiv og det har jeg nok igjen for nå, svarer Ege, som spille for en av verdens beste klubber. Kiel kan vinne både Bundesliga - verdens beste håndballiga - og Champions League. Søndag spiller Kiel hjemmekamp i kvartfinalen.

— Den store drømmen nå er så klart å vinne finalen i Champions League. Det nærmeste jeg har vært tidligere, var i 2000 da jeg var med Kiel og tapte mot Barcelona i finalen. Men først må vi slå ungarske Pick Szeged med minimum tre mål hjemme i Kiel søndag. Vi har fantastiske spillere på laget, så jeg tror vi skal klare det, sier Steinar Ege.

Etablert i København

— Hvordan er sjansene dine til å få være med helt inn dersom folk begynner å bli friske?

— Jeg tror i hvert fall èn av de andre keeperne kommer tilbake. Men Champions League avvikles på en slik måte at lagene må være sikre på at de har nok spillere. Vi får se, sier Ege.

Når vi spør Ege om eventuell hjemlengsel, så blir han nesten litt rådvill. Mye har skjedd siden utdannelsen han tok som tømrer hjemme i Norge for snart 26 år siden, men tanker om å flytte hjem til Norge har han ikke nå.

— Vi er jo veldig etablert her nå. Lene, kona mi og barna Jonas på 8 og Lotte på 14 trives veldig bra her. Men vi er hjemme i alle de store feriene, så vi holder kontakten med familien så godt vi kan. Jeg tror fortsatt barna føler seg norske, jeg antar det, men jeg vet nesten ikke hva de tenker, sier Ege og ler.